Det Blå Hus og BIFOS har indrettet cykelværksted, hvor man kan mødes før og efter cykelture - alle inviteret til indvielse og cykeltur

BRØNDERSLEV: 22. oktober inviterer BIFOS og Det Blå Hus til indvielse af et nyindrettet cykelværksted og klubhus på Fasanvej i Brønderslev, hvor det er planen, at cyklister kan mødes og både få kigget på cyklen og have noget socialt samvær.

- Cykelværkstedet drives af Det Blå Hus i samarbejde med BIFOS for at understøtte bevægelse og motion i dagligdagen, som mange borgere, der kan have lidt ondt i sindet kan have glæde af, fortæller Gitte Velling, der er afdelingsleder for dagtilbuddene Det Blå Hus og Springbrættet.

Planen er, at stedet kan være med til at understøtte, at folk kommer ud på en cykeltur.

- Ud over det at komme ud at bevæge sig, kan det for mange være en udfordring med at møde op et sted og deltage i en cykeltur. En del er motion, noget andet er den sociale interaktion, man har med hinanden, og muligheden for at sidde og få en hyggelig snak og social samvær, at blive en del af et fællesskab. Det bliver man ikke nødvendigvis på landevejen, men i det det går forud og efter. Cykelværkstedet er også et klubhus, hvor man kan sætte sig ned ved et bord og få en kop kaffe og en snak, fortæller Gitte Velling.

Man vil indlede med at have åbent nogle timer om ugen i forbindelse med, at der fast ligger en cykeltur for BIFOS en gang om uge.

- Men det er kun starten, planen er, at vi gerne vil udvide åbningstiderne i takt med det behov, der opstår, fortæller Gitte Velling.

Det ny værksted vil også komme til at arbejde sammen med Røde Kors, som også driver et cykelværksted i Brønderslev.

- Vores vil mere fungere som et klubhus for BIFOS, hvor de inden de tager på cykeltur får hjælp til at få pumpet cyklen og smurt kæden. Hvis der skal større reparationer til, indgår vi i et samarbejde med Røde Kors om at støtte vores borgere i at komme ned i byen med støtte fra Det Blå Hus, fortæller Gitte Velling.

På dagen for indvielsen bliver der officielle taler, boblende drikkevarer, lækkert bagværk og selvfølgeli mulighed for en lille cykeltur med efterfølgende medaljer til deltagerne.

Det bliver en tur, hvor alle kan være med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...