Sporombygning forlænger bøvl på strækningen Frederikshavn-Aarhus

BRØNDERSLEV: - Sagt på godt nordjysk er det træls.

Informationschef Tony Bispeskov, lægger ikke skjul på, at der er frustration hos DSB over ikke at kunne levere varen til de togrejsende, som skal til og fra Frederikshavn - og da slet ikke i julen.

Fra 9. december kører der ikke længere lyntog på strækningen mellem Frederikshavn og Aarhus på grund af sporombygning mellem Langå og Hobro, og sådan vil det være til og med 2. februar.

I den periode må alle rejsende med Intercity-togene, der gør stop ved flere stationer og på grund af sporarbejdet har forlænget rejsetid med 10-15 minutter.

Men midt i mørket er da da også få gode nyheder.

- Det er lykkedes os at få fire ekstra afgange igennem i hver retning mellem 21. og 23. december, fortæller informationschef Tony Bispeskov, DSB

Det vil sige, at der dagligt i de tre dage kommer til at køre fire lyntog fra Frederikshavn mod København og fire lyntog fra København mod Nordjylland.

- Vi har landet den her løsning, fordi vi godt ved, at vi har et ansvar over for vores kunder. Så det er vi glade for på deres vegne, siger informationschefen.

Fortsat tillid til Banedanmark.

Normalt er 23. december den store rejsedag, men julen falder i år lige efter en weekend, og det giver mulighed for, at juletrafikken kan spredes lidt ud, og nogle vælger at tage afsted allerede fredag 21. december.

- Det er vigtigt for os, at der kører så mange tog som muligt omkring jul, selvom det oprigtigt gav problemer, siger Tony Bispeskov.

Til trods for flere forsinkelser med sporarbejdet mellem Langå og Hobro har DSB fortsat tiltro til, at Banedanmark bliver færdig med sporarbejdet til 3. februar, som er den dato, der senest er meldt ud fra Banedanmark.

- Det er jo dem, som har hands-on på det her. Vi har ikke nogen mulighed for at vide bedre - det er deres opgave at få det færdigt, og det er klart, at vi lytter til, hvad de siger, og retter os efter det, siger Tony Bispeskov.

Informationschefen er også fortrøstningsfuld, når det handler om, hvorvidt de mange kunder, der har forladt DSB, vender tilbage til togene.

- Vi er godt klar over, at når Banedanmark er i gang med så omfattende en ændring af banerne, er det ærgerligt, mens det står på, men når det er overstået, har vi fået en bedre bane, fortæller han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...