Efter 37 år på pladsen takker Vagn Aage og Jonna Haaning af i Garant i Brønderslev - nye folk overtager

BRØNDERSLEV: Jonna og Vagn Aage Haaning slutter 1. december et langt arbejdsliv i Garant i Brønderslev.

- Nu har vi haft butikken i 37 år, og vi har nået en alder, hvor jeg faktisk tror, at det er byens ældste butik med ældste indhaver. Det er mange år, fortæller Vagn Aage Haaning, der har arbejdet sammen med sin kone Jonna i alle 37 år.

De var så småt begyndt at indstille sig på, at det var ved at komme til den dag, hvor de skulle stoppe.

- Så fik vi et bud fra et par yngre mennesker, der gerne ville købe den. Vi tog en snak, om det ikke var tiden nu, selv om vi godt kunne have fortsat et par år endnu eller tre, fortæller Vagn Aage Haaning.

Men parret nåede altså frem til, at tidspunktet var rigtigt, og skiftedag blev sat til 1. december.

Vagn Aage Haaning kan se tilbage på et arbejdsliv, hvor der er sket en stor udvikling. De har arbejdet med gulve i alle årene, men gardiner er også blevet en stor ting.

- Da vi overtog butikken, lå den i et lokale i Bredgade på godt 100 kvadratmeter, så er vi flyttet to gange siden og ligger nu i Østergade, hvor vi med lager har 16-1700 kvadratmeter. Sortimentet har også udviklet sig - dengang var det kun tæpper og mest til private, i dag har det udviklet sig til, at vi sælger gulvklinker og meget trægulv og laminatgulv, og så har vi en stor gardinafdeling, fortæller Vagn Aage Haaning og opsummerer:

- Det er ikke helt, som det var. Der er sket meget på de mange år.

De nye folk i Garant bliver makkerparret Frode Langagergaard og Henrik Pedersen, som kommer fra Trægården i Kaas, hvor de begge har været ansat.

De ser frem til deres nye arbejdsliv i Brønderslev.

- Det er nok den lille ting, man har i maven med at prøve selv at blive herre i eget hus. Man har nogle ting, man gerne vil føre ud i livet i det hus, vi nu flytter ind i i Garant i Brønderslev sammen med de medarbejdere, der er her, fortæller Frode Langagergaard.

Begge er vant til at arbejde med gulve i Trægården og ser frem til også at arbejde med nye ting og at udvikle ting sammen med medarbejderne.

- Det kommer til at køre meget i Vagns fodspor, og så kommer der selvfølgelig noget nyt med tiden. For os handler det om at overtage dét, der er, og få det drevet videre og stille og roligt udvikle det, fortæller Frode Langagergaard.

De nye indehavere af Garant lejer bygningen, som Vagn Aage og Jonna Haaning fortsat ejer, mens de nye har købt butikken og retten til at drive en Garant butik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...