Idémand til Hedelund Rhododendronpark har fået en plante opkaldt efter sig

BRØNDERSLEV: Gunnar Vestergaard Rhododendron er navnet på en ny plante, som er blevet afsløret i Hedelund Rhododendronpark.

- Gunnar Vestergaard var idémanden til parken. Det var Gunnars liv. Det er ham, der har skabt en fantastisk turistattraktion, og det skylder vi ham stor tak for, forklarer Karsten Frederiksen, der er formand for parken og for teknik- og miljøudvalget.

Han oplyser også, at der var ca. 70 personer med til arrangementet, herunder familien Vestergaard.

Både Karsten Frederiksen og gartnerformand Rasmus Thorgaard holdt tale.

Selve den rododendron, som det handlede om, var dog lidt presset. Den er nu plantet rundt om det ny indgangsparti til parken, men det er lidt sløjt med blomster. Det skulle dog gerne gå over.

- Sidste år, da vi fik den til Brønderslev, stod den i fuld flor og var utrolig flot. Men turen til Brønderslev og opmagasineringen har gjort, at den er gået i kriseberedskab, fortæller Karsten Frederiksen, der peger på, at den tørre sommer sidste år heller ikke har hjulpet på sagen.

Både han og gartnerne tror på, at den nok skal komme rigtigt flot i blomst til næste år.

- Vi tror utroligt meget på den. Det er utrolig flot og sej, så den skal nok komme. Den sætter bare ikke så mange blomster det første år, hvor den bruger kræfterne på at restituere sig og sætte nye skud, fortæller Karsten Frederiksen.

Planen er også, at man vil forsøge at udvikle på planten og få en specialist til Brønderslev til at inspirere i formering af planten, måske som en aktivitet sammen med en skoleklasse på Materielgården.

Man fik blomsten til Brønderslev sidste år, fordi det på det tidspunkt var muligt at skaffe et tilstrækkeligt antal. Men afsløringen var altså først nu.

- Vi skulle have gjort klar med indgangspartiet og bedet og få plantet den rigtigt, så den kunne stå klar til parkens 25 års jubilæum, forklarer Karsten Frederiksen med henvisning til, at Hedelund Rhododendronpark i år kan fejre 25 års jubilæum.

Parken er udover at være et yndet udflugtsmål både for lokale og turister er også ramme for mange forskellige arrangementer, fx den årlige Parkfestival, ligesom der har været opera samt besøg af Den Kongelige Ballet, der optrådte på parkens friluftscene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...