Anne Provst skal lede museerne i kommunen

BRØNDERSLEV: Den 37-årige tidligere museumsleder, markedsudvikler og webmaster Anne Provst fra Viborg bliver ny museumsleder for Museerne i Brønderslev.

Det fortæller den nyvalgte formand for museernes bestyrelse, Jens Tofting.

- Vi har fundet en meget kompetent leder af museumsaktiviteterne. Dels besidder Anne et solidt teoretisk fundament, dels har hun den nødvendige erfaring, der skal til for at fungere som leder. Hertil kommer, at Anne som person både signalerer respekt, men også åbenhed, forståelse og kreativitet, mener Jens Tofting.

Anne Provst er uddannet cand. mag i historie 2008 fra Aarhus Universitet.

Hun har tidligere arbejdet som museumsleder på Give-Egnens Museum (2010-2015). Hun har derudover været ansat i det private erhvervsliv som markedsudvikler, afdelingsleder og webmaster.

Anne Provst har udgivet et væld af publikationer, ligesom hun ofte benyttes som oplægs- og foredragsholder.

Men nu er hun altså klar til at tage fat i opgaverne for Museerne i Brønderslev:

- Det ligger mig stærkt på sinde at arbejde for at forankre det fremtidige arbejde omkring Museerne i Brønderslev Kommune solidt i lokalbefolkningen. Men samtidig skal der også være fokus på tiltrækning af turister fra både ind- og udland.

- Det lokale engagement skal understøtte arbejdet inden for museets forskellige ansvarsområder, mens øget synlighed og højere besøgstal skal være med til at understrege museets relevans som del af det danske museumslandskab.

- Jeg vil i den sammenhæng gerne opfordre lokale borgere, foreninger og virksomheder til at støtte op omkring det lokalhistoriske arbejde ved at melde sig ind i støtteforeningerne, blive sponsor for museet eller melde sig som frivillig, lyder startmeldingen fra Anne Provst, der er tiltrådt.

Det samme er en nyvalgt bestyrelse, der nu består af formand Jens Tofting, næstformand Kaj Frederiksen, byrådsrepræsentanterne Lasse Riisgaard (V) og Chisten Hansen Bager (S), Lone Due Bak, Broder Berg samt medarbejderrepræsentant Børge Lund Madsen.

Alle er klar til at trække i arbejdstøjet, lover Jens Tofting.

- Jeg ser meget positivt på valget af Anne Provst som museumsleder, og at det nu er et helt nyt hold, der skal starte op næsten fra bunden. Vi er nemlig alle klar til at tage arbejdstøjet på, for der venter mange store opgaver, siger en optimistisk Jens Tofting og nævner som en af de store opgaver, at Vildmosemuseet er meget klemt i de nuværende lokaler på Paukjærvej. Men det bliver måske snart ændret.

- Selv om det endnu kun er fugle på taget, så forhandles der netop nu om en løsning på problemet. Men der kan godt gå et par måneder endnu, inden jeg kan fortælle mere, siger Jens Tofting.

Lige nu vil han kun sige, at løsningen kan indebære en placering tættere på byen, som mange har ønsket.

Den nye museumsleder og nye bestyrelse tiltræder umiddelbart i forlængelse af omfattende omstruktureringer af museumsstrukturen i Brønderslev Kommune fra tidligere at omfatte tre statsanerkendte enheder, Try Museum, Dorf Møllegård og Vildmosemuseet, til nu kun at omfatte to, Dorf Mølle og Vildmosemuseet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...