Hedelund Rhododendronpark har fået en ny velkomstportal, mere lys i parken samt nedgravet kabler til videre ekspansion. Kommunen har desuden også indgået forlig med forsikringsselskabet efter Restaurant Hedelund brændte ned.

BRØNDERSLEV: Onsdag aften blev den nye indgangspavillon til Hedelund Rhododendronpark vist frem for de lokale ildsjæle og bidragydere, som har stået bag finansieringen af pavillonen

Karsten Frederiksen (K) stod for kort tale ved arrangementet, da han er formand for parken. Han roste den store frivillige indsats og de mange bidrag udefra.

- Velkommen til Rhododendronparken, vores kulturelle mekka, som det lyder fra borgere og turister. I fremtiden kan man starte her takket været idefolk og gode tiltag. Det bliver et nyt sted at byde velkommen, når gæster skal besøge parken, siger Karsten Frederiksen.

En stor del af det praktiske arbejde står Brønderslev Borgerlige Skyttelaug bag, mens Risagerfonden har doneret hovedparten af midler til materialerne. Desuden har en lang række frivillige og håndværkere også bidraget til, at den nye pavillon er blevet realiseret.

Nyt lys og kabler i hele parken

Ud over den nye pavillon, så blev det nye lysanlæg fremvist onsdag aften. Rundt omkring amfiteateret er der opsat lys, som kan styres via wi-fi alt efter stemning og arrangement.

Der er desuden lagt nye kabler i hele parken, opsat nye lysmaster og dermed også givet forudsætninger for, at parken kan udvikles yderligere med nye installationer, da det nu er meget nemmere at trække nye kabler og installationer i hele Hedelund. Denne del af projektet er støttet af midler fra SE Vækstpulje Nyfors.

Det er også planen, at hele parken i fremtiden vil være dækket af offentlig wi-fi til brug for parkens gæster.

Forsikringssagen er afgjort

Brønderslev Kommune har også indgået forlig med forsikringsselskabet efter branden på Restaurant Hedelund i 17. maj i år.

Brønderslev Kommune har accepteret 9,3 millioner kroner i erstatning for skaderne på restauranten, og man skal nu til at se på, hvordan pengene skal bruges.

- I teorien har vi nok til at reparere på det gamle, men i økonomiudvalget er vi enige om, at det er bedre at lave noget nyt. Spørgsmålet er så bare, hvordan vi bruger de 9,3 millioner kroner bedst, siger borgmester Mikael Klitgaard (V).

Hvorvidt branden i maj måned var påsat eller ej, det er endnu uvist, men den opstod i en container i forbindelse med restauranten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...