FRITID: Nygårdsminde anlægger en parkgolf-bane, som er en japansk inspireret form for golf

En slags minigolf på en større bane.

Sådan beskriver Jan Lunde fra Nygårdsminde Vingård selv den parkgolf-bane, han netop er gået i gang med at anlægge på de store græsarealer mellem gården og Tolstrupvej. Han får gode råd og praktisk hjælp fra fynske Nicolai Agger, der selv var den første i Danmark til at anlægge en parkgolf-bane på sin egen vingård, Agger Vin & Parkgolf, og fik kendskab til spillet i forbindelse med en rejse til den japanske ø Hokkaido, hvor spillet er kæmpestort som god motion og underholdning.

Parkgolf spilles på græsbaner med ni huller, om man bruger en enkelt kølle, der mest minder om en driver, til samtlige slag. Golfboldene er på størrelse med tennisbolde, og spillet henvender sig til alle uanset alder, køn og fysik.

- Nygårdsminde bliver det første sted i Vendsyssel, hvor man kan spille parkgolf, og det glæder vi os til at tilbyde til foråret, når banen er færdiganlagt og vejret tillader det. Vi ser det som et supplement til vores nuværende tilbud til både lokale og turister, som så kan kombinere et spil parkgolf, som varer en times tid, med rundvisning på vores vingård og eventuelt vinsmagning, forklarer Jan Lunde, der sammen med hustruen Gitte driver Nygårdsminde.

De kommende måneder vil de to baner med hver ni huller blive anlagt på det store græsareal, hvor der også bliver plantet en række forskellige frugttræer til at fuldende indtrykket af at bevæge sig rundt i en smuk park.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...