Landsbyrådet har omrokeret i formandskabet, hvor Kurt Bering er blevet ny formand. Landsbypuljen er også lukket for ansøgninger for i år, og det offentliggøres 1. april, hvem der har fået del i puljen

BRØNDERSLEV: Landsbyrådet i Brønderslev Kommune, der består af 28 repræsentanter fra landsbyer i hele Brønderslev Kommune har fået ny formand.

Den nye formand er Kurt Bering, Jerslev.

Kurt Bering sad i forvejen i bestyrelsen, og han overtaget formandsposten fra Hans Jørgen Melvej, Thorup, der er blevet næstformand for Landsbyrådet.

Jesper Albrechtsen, Øster Brønderslev, er desuden også valgt som nyt medlem af bestyrelsen.

Landsbyrådet fungerer som talerør til kommunen, hvor syv medlemmer er med i kommunens Landdistriktsråd.

- Vi håber, vi kan udvikle samarbejdet i Landdistriktsrådet, så det kan gå begge veje. Der er mere samarbejde om nu, hvor der er kommet flere penge i spil, da Landdistriktsrådet blev nedsat, var der ingen penge i udvalget, siger Kurt Bering.

Han opfordrer også flere af landsbyer til at bakke op om arbejdet i Landsbyrådet, hvis de gerne vil være med til at bestemme over fremtiden for kommunens landsbyer.

- Det er vigtigt, at de lokale bakker op om arbejdet i landsbyrådet, så de kan få indflydelse på beslutningerne, siger Kurt Bering.

Mandag 1. april er det næste offentlige møde i Landsbyrådet.

På dette møde vil det blive offentliggjort, hvem der får del i de 400.000 kroner, der er i dette års landsbypulje, som også indeholder puljen til forsamlingshuse.

I år har Landsbyrådet fået ansøgninger for over en million kroner til dette års pulje, inden tidsfristens udløb 28. februar.

Mødet i Landsbyrådet sker kl. 19-21.00 i Borgerhuset i Klokkerholm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...