Thomas Sletten har forpagtet golfcaféen, mens det bliver hans søster Lotte Sletten, der skal styre køkkenet i det daglige og er klar til en sæson i golfcaféen med mad til alle - ikke kun golfspillere

BRØNDERSLEV: Det er cirka nu, at højsæsonen for alvor går i gang indenfor golf, og i Brønderslev Golfklub kan de mange golfspillere se frem til at møde en ny kok i Golfcaféen.

Thomas Sletten har overtaget forpagtningen af caféen, men i det daglige vil det være hans søster, kok Lotte Sletten, som kommer til at stå i spidsen for caféen.

Søskendeparret, der deler uddannelse som kok og begejstring for at lave mad og gøre folk glade, fik idéen mere eller mindre sammen.

- Vi snakkede i telefon sammen, og jeg fortalte, at jeg overvejede at blive selvstændig. Thomas sagde, at det var sjovt jeg nævnte det, for han havde lige set at Brønderslev Golfklub var sat til forpagtning, husker Lotte Sletten.

Idéen blev omsat til virkelighed, og nu er Lotte Sletten, der kommer lige fra en stilling gennem fem år som køkkenchef på Restaurant Nordstjernen i Blokhus, altså videre til en ny udfordring i sit kokkeliv i parløb med sin storebror.

Golfcaféen laver ikke kun mad til golfspillere, og alle kan komme og spise, ligesom der er mad ud at huset og selskaber for op til 80 personer.

Maden er hjemmelavede caféretter som fx en hole in one burger, Slettens Livret, som er et stort stykke smørebrød med roastbeef, tapas, sandwich og salater.

Der er også forskellige tavleretter, og tirsdag er der stegt flæsk på menuen.

Lotte Sletten ser frem til sit nye arbejde og forventer, at det både bliver travlt, udfordrende og at hun lærer noget.

- Det er fedt, at jeg har Thomas at spørge, siger hun.

Det er også et element af timing i det, når det gælder maden til golfspillere - her er det godt at have gefühl med, hvor lang tid det tager at gå banen rundt, så man kan forudse, hvornår der bliver travlt.

- Det handler om, hvornår folk kommer ind, fortæller Thomas Sletten, der kender den rytme i forvejen, da han tidligere selv har stået for maden i golfcaféen i Brønderslev.

I 2015 forlod han det og startede sit eget, Slettens Køkken, på Saltumvej i Brønderslev. Slettens Køkken skal han fortsat drive, samtidig med at han er involveret i Golfcaféen, og tanken er, at de to steder kan supplere hinanden og fx dele personale.

De to søskende ser frem til samarbejdet og mener, at de har fundet en god konstellation med de to steder.

- Vi er så gamle i gårde. Det er ikke alt, vi er enige om, man vi er rimelig voksne og kan snakke om det, smiler Lotte Sletten.

- Vi skal selvfølgelig være gode til ikke at lade ting ligge, konstaterer Thomas Sletten.

Thomas Sletten og Lotte Sletten er vokset op med mad - deres forældre har blandt andet været på Pandrup Kro og Aars Hotel.

Brønderslev Golfklub tæller omkring 1000 medlemmer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...