FORENINGSLIV: Tirsdag kommer Kai Hartmeyer på besøg i Brønderslev Sognegård

Foreningen Norden i Brønderslev får tirsdag 12. november besøg i Brønderslev Sognegård af tv-journalist Kai Hartmeyer, som igennem mange år har været redaktionschef og studievært på TV2 Midtvest i Holstebro.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

- Inspireret af den franske romanforfatter Jules Verne, der i 1873 udgav bogen “Jorden rundt i 80 dage,” startede Kai Hartmeyer i 2015 på en eventyrlig rejse rundt i hele Norden. Og det blev til de 14 programmer under titlen ”Norden rundt i 80 dage”, som han nu kommer til Brønderslev og fortæller om og viser tv-klip fra, skriver de.

Rejsen er ikke foregået på en samlet tur, men på flere ture ud fra bopælen Stenbjerg i Thy sammen med Kai Hartmeyers kone og assistent Inge Hartmeyer, hvor de efterhånden nåede rundt til alle de otte nordiske lande under Nordisk Råd: Finland, Ålandsøerne, Sverige, Norge, Danmark, Færøerne, Island og Grønland, tilsammen en rejse på små 20.000 km.

Kai Hartmeyer beskriver turene som en oplevelse for livet, hvor de - ligesom i Jules Vernes roman - kom ud i fjerne afkroge og benyttede sig af mange forskellige transportformer.

Han vil i sit foredrag også fortælle om de tekniske og praktiske ting bag så stor en TV produktion.

- De fleste mennesker, der blev interviewet, var ”almindelige” mennesker, som man mødte på vejen. Kun et fåtal var der lavet aftaler med hjemmefra.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...