85 nisser forventes at jogge gennem byen og sprede julestemning torsdag

BRØNDERSLEV: Torsdag 20. december kommer der til at være omkring 85 løbende nisser og musik i Brønderslev. Her har Nordjyllands Idrætshøjskole (NiH) planer om at afvikle årets nisseløb.

- Vi jogger gennem byen og danser undervejs. Vi har vores egen lille dans, og vi forsøger at skabe lidt stemning ned gennem Brønderslev. Først på Torvet og bagefter omkring Føtex, fortæller Morten Marinussen, der er lærer på NiH.

Folk, der kommer forbi, plejer at stoppe op og se, hvad der sker, når de møder de joggende nisser.

Planen er at lægge turen forbi CT Bar, hvor eleverne er kommet meget, og så ramme Torvet lidt før 14:00.

Dagen er samtidig sidste dag før juleferien for højskoleeleverne, hvor de slutter af med kakao og æbleskiver, bål og måske en julefilm. Der bliver julet igennem, fortæller Morten Marinussen.

- Der plejer at være lidt hygge og afsked for eleverne, alle har nissehuer på og jogger og danser.

For nogle af eleverne er det helt farvel til højskolen, mens andre fortsætter efter nytår.

NiH har også tidligere år lavet en tilsvarende aktivitet, og sidste år begyndte man så at samarbejde med Brønderslev Handel omkring aktiviteten.

- Det er en del af vores strategi med at samarbejde med alle institutioner, uddannelsessteder og foreninger i vores handelsområde, fortæller handelschef Lars Bisgaard Andreasen.

Han mener, at det er den bedste måde at skabe sammenhængskraft i byen og styrke den som handelsby i Vendsyssel.

- Nordjyllands Idrætshøjskole er jo et kæmpe aktiv for Brønderslev og omegn, så vi er utrolig glade for at Idrætshøjskolen er med på at samarbejde omkring aktiviteter i Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...