75 fik rørt sig i naturen med naturvejlederne

VENDSYSSEL: - Det her vil jeg komme til at mærke i lårbasserne i morgen.

Bemærkningen kom fra en munter deltager i naturvejledernes motionstur på Fejborg Bakke.

Ca. 75 var mødt frem til turen, som blev indledt af naturvejleder hans Peter Johansen med en kort forklaring på Fejborg Bakke og Jyske Ås’ opståen. Jyske Ås er i virkeligheden ikke en Ås men en vandmoræne dannet af isen.

Derefter begav deltagerne sig ud i det meget kuperede og naturskønne landskab. Turen var en udfordring for ”lårbasserne”, en udfordring som alle nød at tage op. Cirka halvvejs passerede deltagerne et kildevæld. Hyggesnakken gik på, om måske kildevandet kunne have en helbredende virkning. Ingen havde dog lyst til at smage på det lidt grumsede vand.

Efter tre kvarters vandring - mest opad - nåede deltagerne turens højeste punkt 107 meter over havets overflade. Desværre var det disede vejr ikke godt for udsigten, men det spolerede dog ikke fornøjelsen. Deltagerne fandt kaffe og den sidste julesmåkage frem, og nød pausen imens Hans Peter Johansen fortalte den spændende historie om Wolle soldat, der vendte hjem efter otte år som soldat i Napoleons krigen, blot for at møde sin kæreste med et barn på armen. Kæresten var blevet gift med Wolles bror. Wolle forlod dog ikke egnen, han slog sig ned i en jordhule i bakkerne og traf senere en ung pige i ”ulykkelige omstændigheder”, som han levede sammen med resten af sine dage.

Derefter gik turen - mest nedad - tilbage til mødestedet. Alle deltagerne var tilfredse med et par gode timer med gode historier, god motion i smuk natur, frisk luft og god samvittighed oven på al den gode julemad.

Turen var den sidste tur i naturvejledernes sæson. Naturvejlederne går nu i gang med at planlægge den nye sæson, som i marts måned vil blive annonceret i folderen ”Oplev naturen ” og på nettet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...