Hver torsdag mødes en gruppe færdigbehandlede kræftpatienter på et motionshold i Sundhedshuset

BRØNDERSLEV: Der bliver slidt hårdt i sundhedshuset torsdag formiddag, da vi kommer forbi til træning. Men der er alligevel mange smil på læben rundt omkring.

- Ja, vi er her jo alle af en uhyggelig årsag, men derfor kan vi godt have det hyggeligt alligevel, siger Bodil Jensen.

Og det er sandt, at den kræftsygdom, som de alle i træningslokalet torsdag formiddag har til fælles, ikke ligefrem er at grine ad. Ikke desto mindre virker humøret til at være højt.

- Det er et højdepunkt på ugen. Det er virkeligt skønt at få rørt sig, og få talt med hinanden bagefter, siger Bodil Jensen, der nu har dyrket gymnastik i 10 år sammen med andre kræftramte fra Brønderslev Kommune.

Hver torsdag samles en gruppe færdigbehandlede kræftpatienter nemlig til træning, hygge og fællespisning bagefter.

I dag er mødt 17 op til at blive udfordret på stepbænke og træningsmaskiner. Nogle har været med i mange år som som Bodil Jensen, der er eneste deltager, som har været med siden starten, mens Elsebeth Pedersen er senest ankomne på holdet.

- Der er en skøn stemning på holdet, og vi støtter hinanden. Hvis der er nogen der ikke lige kan kan klare alle øvelser, så ved vi godt hvorfor. Vi kæmper alle så godt, som vi kan, siger Elsebeth Pedersen.

Holdet er det ene af to hold, som Kræftens Bekæmpelse i Brønderslev har kørende. Den andet kører onsdag aften for dem der har arbejde, og som derfor ikke kan komme forbi til formiddagshygge i træningssalen.

Lis Bisgaard, der som frivillig i Kræftens Bekæmpelse var med til at starte holdet, og stadig hjælper til med planlægning, er glad for, at holdet har kørt i 10 år, men hun så også gerne endnu flere deltagere.

- Jeg er sikker på, at der går flere kræftramte rundt derude, som ikke kender til os. Der er flere af dem der er startet, der fortæller, at det var lidt tilfældigt, at de hørte om os, og det er ærgerligt, for vi har bestemt plads til flere, siger hun.

Og har de på holdet en mistanke om, at der går en del mænd rundt, som kunne blive en del af træningsholdet. Dem går det nemlig lidt trægere med at tiltrække. Lige nu er Asger Hildebrand nemlig den ene ud af kun to mænd, der går på holdet, og i lange perioder, har han været den eneste.

- Jeg ved ikke, hvorfor det er sværere at trække os mænd til, men det er i hvert fald ærgerligt, for jeg får meget ud af det. Også selvom vi mænd er i undertal, siger han med et smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...