Humanistisk Samfund inviterer til møde, hvor man kan høre om ceremonier til konfirmation, bryllupper mm. uden religiøst indhold

DANMARK: Mennesket er i centrum for de humanistiske ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse. Hvordan det kan foregå fortæller foreningen bag ceremonierne ved et offentligt møde i Brønderslev 13. marts.

Her vil de fortælle om et alternativ til kirkens ceremonier, når det lille nye familiemedlem skal bydes velkommen, når overgangen fra barn til ungdom skal markeres, når man skal giftes eller når livet er slut.

Det oplyser Humanistisk Samfund i en pressemeddelelse.

På mødet i Brønderslev kan alle interesserede komme og stifte bekendtskab med ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse en mulighed. Her fortæller foreningen Humanistisk Samfund, hvordan ceremonierne foregår og om de livsværdier, der ligger bag.

- De humanistiske ceremonier er helt uden religiøst eller overnaturligt indhold. I stedet er mennesket, livet og fællesskabet i centrum. Ceremonierne er et tilbud til alle, der ønsker at højtideligholde livets store overgange uden religion og tro, oplyser Jørn Rosborg, formand for den nordjyske afdeling af Humanistisk Samfund.

Humanistiske ceremonier tilrettelægges i tæt samarbejde med de pågældende eller efterladte og gennemføres af uddannede celebranter og ceremoniledere. Humanistisk Samfund oplyser, at de oplever en øget interesse for deres ceremonier.

- Ikke mindst er antallet af unge, der vælger en humanistisk konfirmation nærmest eksploderet. De 260 pladser, som i 2019 er udbudt fire steder i landet, er revet væk, og alle steder er der ventelister. Hidtil har unge nordjyder, der ønsker en humanistisk konfirmation, måtte rejse ud af landsdelen, men fra 2020 oprettes også et humanistisk konfirmationshold i Nordjylland, oplyser de.

På det offentlige møde fortæller Humanistisk Samfund også om den kommende humanistiske konfirmation i Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...