Skrædder Pauli Tvilling besøger Brønderslev Bibliotek

BRØNDERSLEV: Onsdag 20. marts klokken 19 kan man møde den kendte skrædder og modeskaber Pauli Tvilling, kendt fra DR-programmet ”Skattejægerne”, på Brønderslev Bibliotek, hvor han medbringer en lille samling af sine kreationer.

Det oplyser Brønderslev Bibliotek i en pressemeddelelse.

De skriver om arrangementet:

- Den kendte designer Pauli Tvilling er født og opvokset i Strandby, hvor han som barn tegnede og klippede og fik lov til at klippe i morens tøj og sy det om. I gymnasiet tjente han penge som opvasker for at kunne lave modeopvisninger, hvor han f.eks klippede affaldssække i stykker og lavede kjoler af dem. Pauli Tvilling tog uddannelsen som skrædder på den nu lukkede skrædderskole, Alexandraskolen i Frederikshavn, og da han som 21-årig blev færdiguddannet, fik han overrakt et rejselegat af daværende Prinsesse Alexandra, der gjorde, at han kunne rejse til Paris for at søge arbejde hos de helt store modehuse.

- I Paris måtte han arbejde gratis eller næsten gratis for de store modehuse, men det lykkedes ham at blive ansat hos Louis Feraud, hvor der blev syet kjoler til 300.000 kr. Her blev interessen for vintagemode vakt, og Pauli Tvilling begyndte at gå på loppemarkeder og levede på en sten for at investere i de håndsyede klæder. På den måde fik han samlet tusindvis af kjoler, som i flere år blev opbevaret i hans lejlighed, indtil han fik sin egen butik lige der, hvor han ønskede det – i Københavns latinerkvarter.

Butikken hedder FN92 og er opkaldt efter farens fiskekutter, og her dyrker han sin passion for håndsyet tøj og trangen til at passe på og bevare de sjældne tøjstykker. Pauli Tvilling restaurerer og re-designer gamle håndsyede kjoler, og på den måde har FN92 fundet sin plads på den københavnske mode-scene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...