tid: Fra fredag er der mange muligheder for at blive coronatestet i de sidste to ud af de syv særligt berørte nordjyske kommuner

Siden nedlukningen af syv nordjyske kommuner har der været en karavane af testcentre, der massetester i de berørte kommuner. Fredag er tiden kommet til de sidste to kommuner, Brønderslev og Vesthimmerland.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Massetesten vil være tilgængelig i kommunerne fra fredag 20 november til torsdag 26. november. Tider kan allerede nu bestilles på coronaprover.dk.

- Det er muligt at bestille tid alle dage, så vi håber, at borgere i de to kommuner vil tage det til sig. Der er tider til alle, og vi opfordrer alle over to år til at blive testet, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Alle, der skal til test, skal medbringe mundbind, sundhedskort og holde afstand.

Glade borgmestre

I de to sidste kommuner er borgmestrene begejstrede for, at de snart kan påbegynde massetestning, så der måske kan åbnes op før tid.

- Endelig kan vi blive testet. Jeg ved, at regionen har arbejdet hårdt for at udvide testkapaciteten. Jeg opfordrer alle borgere til at lade sig teste, lyder det fra Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune.

Samme appel har borgmesteren i Vesthimmerland til kommunens borgere.

- Det er nu, vi for alvor skal vise, at det hårde og ansvarsfulde arbejde, som vi har lagt for dagen i månedsvis, kan få en ende. Derfor er det her en fælles appel og opfordring om at få bestilt tid til test. Der vil være lokale muligheder i både Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup, siger Per Bach Laursen (V).

Siden 7. november er i alt 100.000 borgere testet i de berørte kommuner. Selvom massetestningen afsluttes i kommunen, er det stadig muligt at blive testet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...