Der er langt mellem de tomme butikker i midtbyen i Brønderslev - og flere nye er åbnet

BRØNDERSLEV: I de seneste uger har Oplandsavisen kunnet berette om flere butikker, som er åbnet i Brønderslev, eller hvor nye ejere var klar til at springe til. Handelschef Lars Bisgaard fortæller, at byen er inde i en god gænge, og at der nu er langt mellem de tomme butikker.

- Det er sket meget de seneste et til to år. Der er ikke så mange tomme lokaler, siger han.

Som han ser det, er der sket en god udvikling.

- Der er sket det, at vi har fået mange nye selvstændige. Ikke så mange kædebutikker, men små selvstændige, fortæller Lars Bisgaard, der tror på, at den type butikker er rigtig gode for Brønderslev.

Algade i god gænge

Også Algade begynder at se rigtigt godt ud efter hans vurdering. I et stykke tid har en forladt Fætter BR stået tom midt i gaden, men der er Deres Frisør og Klippeatelieret åbnet. Og Blach og Co. er flyttet ind, hvor Butik Unig lå, mens der er åbnet en ny smykkeforretning, Aalstrup Smykker og Ure, i deres gamle lokale i Algade.

- Tomme butikker har vi i perioder. Men jeg tror, det der er sket i Brønderslev er, at vi har fået afgrænset os nu indenfor et ganske kort område, der passer til byens størrelse, vurderer Lars Bisgaard, der mener, at det er en styrke med en komprimeret midtby.

- Midtbyen er ikke så aflang, og der er ikke så langt mellem butikkerne.

Lars Bisgaard glæder sig også over, at den gamle Fakta i Mejlstedgade ikke fik lov at stå stor og tom hen. Der er for et år siden åbnet en ny Guld og Rod med genbrug.

- De har brug for plads, og når man kommer derind, er der fyldt op. Det har været et hit, mener Lars Bisgaard.

I Bredgade er der før jul åbnet en ny dyrehandler - Dyregrotten.

- Det er vi virkelig glade for, for det er en ny type butik, som vi ikke havde før. Den appellerer til børnene. Og det er en type butik, man ikke finder mange af, så den trækker folk til, så der kommer folk ind til byen fra oplandet. Det er guld værd for byen, fortæller Lars Bisgaard.

Stadig nogle tomme

Der er dog stadig få tomme lokaler i midtbyen. I Bredgade på hjørnet ved Mejsltedgade er der et tomt lokale, hvor Deres Frisør holdt til, indtil de for nylig flyttede i Algade. I Algade er der også et meget lille lokale, hvor Centralkiosken for ikke så længe siden lukkede. Og i Nygade står et lokale tomt, efter at Uldtråden rykkede over i Bredgade.

- Jeg tror altid, der vil være tomme butikslokaler. Mennesker går på pension, og der er ikke nogen til at overtage. Det vil aldrig være 100 pct. fyldt op, men så længe lokalerne ikke står i to-tre-fire-fem år, så er det positivt, siger Lars Bisgaard, der også peger på, at det tager tid for nye at få alt på plads med banker og leverandører og den slags, så der vil være en overgangsperiode nogle gange, hvor noget står tomt.

Mangler en legetøjsbutik

På Brønderslev Handels ønskeseddel over butikker, som Brønderslev midtby mangler, ligger en ny legetøjsbutik højt. Sådan en har der ikke været, siden Fætter BR lukkede.

- Vi mangler en legetøjsforretning. Det er en af de ting, vi kan sige, at det kunne vi virkelig godt bruge. Der er ingen tvivl om, at de rette folk kunne få en virkelig god biks her i Brønderslev, mener Lars Bisgaard.

Han kunne også godt tænke sig, at Brønderslev fik en radio- og tv forretning, en butik med dameundertøj og en møbelhandler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...