Mor og datter blandt udstillerne

BRØNDERSLEV: Hele tre kunstnere udstiller i juli og august på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev.

Det er Emma Svensson fra Jerslev samt Anne Mette og Marie Weinreich fra Nørresundby.

Emma Svensson fortæller:

- Jeg tegner og maler i forskellige stilarter, men har altid været glad for at arbejde med akvarel. Sideløbende har jeg tegnet mange portrætter af både dyr og mennesker med blyant, men syntes nemt, at det blev lidt for pænt og stift. Derfor er jeg begyndt at kombinere træk fra portrættegningen med den mere frie stil, der for mig kendetegner akvarelmalingen.

- Ud over selve akvarelmalinger sprayer jeg også farve på og tegner konturer op med sort blæk. Det giver en spændende kontrast mellem det ukontrollerede og det skarpt afgrænsede. Jeg portrætterer både dyr og mennesker og jeg har mere fokus på udtryk og energi end på perfekt portrætlighed.

- Om mig selv kan jeg fortælle at jeg er 32 år, cand.mag. i religionsvidenskab og er ansat som diakonikoordinator ved Brønderslev Provsti.

Anne Mette og Marie Weinreich står bag Weinreich-design.

- Vore produkter er håndlavede letvægtssmykker, også kaldet light-wear-jewelry, i helt unikt og anderledes design. Materialet er et patenteret, allergi-venligt formbart kunststof, som er ugiftigt og meget robust. Vi arbejder med rustfri stål og sterlingsølv. Alle metaldele er nikkelfri.

Produktkataloget består af øreringe, armbånd, halssmykker, fingerringe og brochenåle.

De kalder sig kreative idémagere med kunst og design i bagagen:

Anne Mette Weinreich er uddannet korrespondent og engelsk- og billedkunstlærer fra Lærerseminariet i Aalborg, og har også erfaring inden for bl.a. reklame, undervisning, kunst og sprog. Anne-Mette maler desuden malerier i akryl, olie og akvarel og har udstillet sine billeder i Nordjylland siden 1997. Hun er født i 1950 og opvokset i Aalborg.

Marie Weinreich (født 1980) har en skrædder- og en designuddannelse fra henholdsvis. Aalborg og København, og har haft udstillinger af malerier i akryl og collage i Midt- og Nordjylland siden 2008. Derudover har hun hovedsageligt arbejdet i tøjbutik og med opsyning af gallatøj og silkesæt efter personlige mål og ønsker til kunder i tidligere eksklusiv butik i Aalborg.

- Vi er desuden mor og datter, og starten på denne smykke-rejse og udviklingen af Weinreich-design begyndte efter et tilfældigt møde med en canadisk/dansk underviser på en sejlferie i Sverige. Hun inviterede os på smykkekursus i dette spændende materiale fra Canada i 2013 i Aarhus, fortæller Anne Mette og Marie Weinreich.

- Derefter har vi udviklet vores egen usædvanlige design og stil, og har med glæde set mange kvinder føle sig ekstra smukke og unikke ved at bære vores smykker og set hvordan det sætter det sidste prik over i’et til deres udstråling og outfit. Weinreich-design er indbegrebet af statement smykker. Man kan med vores smykker skille sig ud fra den mainstream stil, som man generelt finder på smykkemarkedet i dag.

- Udover at alle smykker er håndlavet, lægger vi vægt på så vidt muligt kun at lave ét af hvert design. Man vil derfor kun finde det par som man står med i hånden. Kun få ørestikkere, såsom stjernerne er højst gentaget en håndfuld gange med samme farve. Det giver samtidig plads til nye design-idéer.

- Man kan, hvis man har særlige ønsker til design eller farver, få lavet smykker på bestilling. Det gør det altid ekstra spændende at finde den kombination og det udtryk, som kunden efterlyser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...