Diabetesforeningen har haft sit første arrangement, og der blev lavet mad

BRØNDERSLEV: Diabetesforeningen er kommet godt fra start her i det nye år og har allerede afholdt sit første arrangement, hvori der indgik madlavning og råvareforståelse.

Det foregik under ledelse af gastronom Uffe Nielsen fra Teatercafeen i Hjørring.

Devisen var ”tænk kreativt” og ”udnyt det du har i køleskabet”. Man kan udmærket selv prøve at lave en opskrift. Finder man en opskrift der ser tiltalende ud, men der er en ingrediens man ikke bryder sig om så kan man undlade eller erstatte den.

Uffe Nielsen medbragte mange typer råvarer, så deltagerne kunne finde lidt af det, de normalt havde liggende på køl.

Desuden uddelte han forslag til opskrifter, ment som en inspiration.

Der blev gået til ”opgaven”, som var fisk på en bund af rodfrugter, og resulterende i fem meget forskellige men inspirerende retter, som senere blev indtaget i fællesskab, hvorunder de nyvundne erfaringer livligt blev drøftet Til en god middag hører en fin dessert, og her blev der igen ud fra Uffe Nielsens vejledning fremstillet fem forskellige spændende desserter.

Efter madlavning var der fælleshygge med spisning, hvor man smagte på og kommenterede de forskellige holds retter.

Deltagerne var enige om at de havde lært noget, som de kunne bruge i deres hverdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...