Claus Gjedsig har designet lysglobe, der bla. kan bruges til barnedåb

BRØNDERSLEV: Claus Gjedsig, der stammer fra Brønderslev, har designet en lysglobe, som er blevet indviet i Borbjerg Kirke ved Holstebro. Han oplyser, at lysgloben er unik, og at der ikke kan laves flere, fordi formen til to store hænder, der bærer lysgloben, er blevet smadret.

- Lysgloben skal bl.a. bruges, når der er barnedåb i kirken. Forældrene til børn, der skal døbes, kan skrive barnets navn på en glasdråbe, der er udført en glaskunstneren Clara Lundby fra Mejrup. Når barnet er døbt, bliver dråben hængt op inde i globen. Efter et halvt år inviteres alle forældre, hvis børn har en dråbe i globen, til festgudstjeneste, hvor de får de små kunstværker udleveret, oplyser Claus Gjedsig.

De små lyseholdere, der sidder på to vandrette ringe, er formet som hænder, mens foden er dekoreret med symboler fra kirken.

Claus Gjedsig har haft hjælp til fremstillingen af to kunstnere, Jens Jørgen Steffensen og Rolf Jacobsen, der fik ideen til de to store hænder og foden.

- Lysgloben har mange formål. Man kan tænde et lys ved en gudstjeneste eller et andet arrangement i kirken. Men man kan også komme på en hverdag og tænde et lys, skriver Claus Gjedsig, der bor uden for Holstebro og også har designet flere smykker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...