MOTION: Brønderslev Løbeklub er for alle uanset niveau, alder og ambitioner

Man behøver ikke være hverken maraton-atlet eller supersprinter for at kunne hygge sig med løb. Det er Brønderslev Løbeklub et godt eksempel på. Her er der nemlig plads til alle – uanset niveau, alder og ambitioner.

Klubben har 14 år på bagen og tæller for tiden 25 medlemmer. Hver tirsdag og torsdag er der samling ved Nordjyllands Idrætshøjskole, hvorfra løberuterne fordeler sig langs veje og stier i og omkring Brønderslev.

- Vi er i gennemsnit 15 løbere, fortæller formand Thomas Stenbak Mouritsen.

- Ruterne er som regel omkring 10 kilometer lange, og vi planlægger dem i fællesskab. Men der er også nogle, som går og andre, der bare løber 3 eller 5 kilometer. Det bestemmer man selv, tilføjer formanden.

Han hæfter sig ved netop fællesskabet i klubben.

- Det handler meget om det sociale. Der er jo mange motionister, som løber alene. Det kan være fint nok, men når man er sammen i en klub, er det nemmere at motivere sig. Vi hjælper hinanden, og der er ingen tvivl om, at det er med til at opretholde en rytme i træningen, konstaterer Thomas Stenbak Mouritsen.

Han beretter videre, at klubben ofte arrangerer sociale tiltag.

- Blandt andet holder vi en gang imellem et såkaldt øl-løb. Det er altid om fredagen, hvor vi kombinerer løbetræningen med lidt godt øl. Og så deltager vi selvfølgelig i diverse løb rundt omkring i landsdelen, bemærker formanden, som dog håber, at også yngre løbere får blod på tanden.

I øjeblikket fordeler medlemmerne sig fra cirka 40 år til 82.

- Det gør ikke noget, men vi vil gerne være en klub for alle, så det er vigtigt at understrege, at de unge også er velkomne, siger Thomas Stenbak Mouritsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...