Biblioteket sætter spot på læsning og ord, der forandrer

BRØNDERSLEV: I uge 37 sætter alle Danmarks biblioteker spot på læsning, og der vil være læsetilbud på alle biblioteker. På Brønderslev Bibliotek vil man også ugen igennem kunne møde læsning og ord, der forandrer.

Det oplyser Brønderslev Bibliotek i en pressemeddelelse.

De skriver:

- Læsning er en vigtig kompetence, først lærer vi at læse og siden læser vi for at lære. Men det handler ikke kun om at lære. Læsning er også vejen til de gode historier, andre verdener og indblik i mennesker, som forandrer os selv og verden omkring os. Hele ugen har Brønderslev Bibliotek derfor fokus på, hvordan læsning påvirker os og vores fælles fortællinge

- Gennem læsning får du oplevelsen af, at bøger og karaktererne herfra lærer os noget, og følger os i livet. Det er når vi tænker, at det er lige sådan Pippi ville have gjort, når vi prøver nye ting. Eller når vi kaster os ud i nye projekter og kan mærke, at vi som Lykke-Per er fulde af mod. Bøgerne viser nye veje, og i uge 37 vil vi hylde alle de gode læseoplevelser, oplyser udviklingskonsulent Louise Eltved Krogsgård.

Ugen byder på små oplæsninger og både ved Mandags Mocca og Tirsdagstræf, vil der blive læst højt af bøger, som har gjort særligt indtryk på oplæseren, inden dagens program går i gang. Der vil også være mulighed for at være med på en omgang oplevelseslæsning, hvor der vil blive læst tekster op, der bagefter diskuteres i gruppen.

Også kommunens daginstitutioner kan forvente lidt oplæsning fra bøgernes børneuniverser, hvor kulturformidler og lærer Nikoline Asmund Thomsen inviterer ind til den gode historie for de allermindste.

Ugen rundes af med Bogcafe og Brunch på cafe KOX.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...