En ung kunstner fra Brønderslev sælger støv fra museer for at skabe en diskussion om, hvilken værdi kunst har

BRØNDERSLEV: Den unge Brøndslev-kunstner Nanna Rosenfeldt-Olsen har det seneste år solgt en noget utraditionel og beskidt vare.

Hun har nemlig samlet støv fra otte museer, heriblandt Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, som interesserede har mulighed for at købe.

I søndags kunne gæsterne på efterårsudstillingen på den Frie Udstilling i København købe hendes støv under navnet ”Get your dust here”.

- Jeg vil gerne møde mennesker og have en diskussion om, hvad kunst egentlig er værd. Så det er mest med fokus på at interagere med folk og få en snak om kunst, forklarer hun.

Derfor gik hun rundt ved udstillingen med en bakke spændt om maven, hvor støvet lå på indpakket i poser. På poserne var noteret, hvor støvet kom fra, og hvornår det var indsamlet.

- Jeg har før arbejdet med idéen om at fastsætte værdien af kunst og kunstinstitutioner, men blev netop nu så inspireret af sagerne om Danske Banks hvidvask, den europæiske skatteskandale og svindlen i Socialstyrelsen, at jeg tænkte, jeg ligeså godt kunne tjene lidt på det, lyder det grinende fra Nanna Rosenfeldt-Olsen. Hun slår dog fast, at det skal ses som en humoristisk gimmick, der skal sætte fokus på værdien af kunst.

Hun fortæller, at de besøgende tog godt imod hende på udstillingen, hvor den noget alternative vare bidrog til mange samtaler om kunst.

Poserne blev solgt for mellem syv kroner og 100 kroner alt efter, hvad støvet skulle bruges til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...