Udstillingen ”Miniature og landskab” kan opleves på Nordjyllands Idrætshøjskole (NIH) i september og oktober måned.

Udstilleren er Jeanette Hougaard Sørensen, Brønderslev.

Hun oplyser om sig selv, at hun er født i 1972, opvokset i Vendsyssel har boet i Aalborg i ungdomsårene, og er atter bosiddende i Vendsyssel.

- En stor del af nærmeste familie bor i Midtjylland. Dette ses i mine malerier, hvor farver og landskaber fra Nord-og Midtjylland ofte smelter sammen. Dertil suger jeg farver til mig, når jeg færdes i ind-og udland, skriver hun.

- Landskaberne, jeg maler, er rolige og harmoniske, men med et strejf af ukendthed og rå natur. Jeg ynder en leg med perspektiver og afstande. Stederne, jeg maler, findes, og jeg er i felten og se efter! Jeg er dog skaberen i mine værker, så naturen og stederne vil jeg betegne som en inspirationskilde for mig. I naturen er der højt til loftet, og deri er min fascination af landskaber. Her findes ro, fordybelse og alle stemninger kan mærkes.

Hendes kunstneriske baggrund er delvist autodidakt, delvist elev af (og niece til) afdøde kunstmaler Egon Sørensen, Aalborg.

- Han lærte mig bl.a. det tekniske, om farverne, landskaberne og at se ordentligt efter. Har tegnet og malet altid, men begyndte at udstille i 2013, hvor jeg siden har udstillet rundt i Danmark hos virksomheder, foreninger og gallerier. I 2014 startede jeg virksomheden Jhs-kunst, skriver Jeanette Hougaard Sørensen.

Hun deltager desuden frem til 28. september i udstillingen ”Efterår” på Galleri Vognporten i Mariager. Både der og på NIH er det muligt at købe værkerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...