Efter lang tid med anderledes undervisning kan eleverne nu få soloundervisning igen

BRØNDERSLEV: Brønderslev Kulturskole har ligget tom et stykke tid, men nu er der igen elever og lærere i lokalerne. Skolen har åbnet for soloundervisning, mens sammenspil i grupper må vente.

Og det hele er også lidt anderledes. Den store trappe, der går op igennem den gamle musikskolebygning er blevet forsynet med markeringstape, og instrumenterne sprittes af efter alle kunstens regler mellem eleverne.

- Vi bygger videre på den opdragelse i forhold til corona, som eleverne har med fra skolen af. Der er instrumentgrupper, hvor der er lavet specielle retningslinjer - fx sang og blæs, der er større afstandskrav. Og når der er klaverundervisning tilstræber vi, at der er to klaverer, et til læreren og et til eleven, fortæller souschef René Krone.

Man fandt også ud af, at nogle klavertyper har det svært med sprit - så det bliver sæbevand i stedet. Og violinlærere må bruge handsker, når de stemmer elevernes violiner.

- Det bliver gjort rent, så der ikke er nogen fare, opsummerer René Krone.

Skolens leder John Fuglsang glæder sig over, at der er fysisk undervisning igen.

- Endelig kom vi i gang, og vi kan nå 14 dage til tre uge, inden sæson slutter, fortæller han.

Kreative løsninger

Under coronalukningen måtte musiklærerne ligesom andre lærere være opfindsomme for at lave noget fjernundervisning.

- Det er gået langt over, hvad jeg havde forventet, fordi lærerne har været enormt kreative. Der har været vidt forskellige måder at gøre det på, fortæller John Fuglsang.

Nogle har send videoklip på mail, andre har siddet på facetime og instrueret, og der er også brugt zoom eller teams. Der er også lærere, der har lavet youtube-kanaler med hele afsnit med undervisningsforløb hver uge, som børnene kan se igen og igen og bygge videre på.

René Krone samlede de gode tekniske løsninger, og lærerne havde frihed til at undervise på hver deres måde ligesom ellers, hvor der også er metodefrihed.

- Det er en helt anden verden at sidde med sine elever gennem en skærm. Det har været både udfordrende og sjovt, og vi har lært noget af det, som vi kan integrere i vores undervisning. Men vi har heldigvis også fundet ud af, at en-til-en undervisning af kød og blod er uerstatteligt. Men det andet kan også være et supplement, fortæller John Fuglsang, der godt kan forestille sig, at man fremover kan bruge det i nogle situationer, fx hvis der er en enkelt elev på en skole, der vil spille trommer.

- Vi er meget decentrale og er ude på alle folkeskoler og friskoler, og hvis vi ikke kan sende en lærer, kan man godt forestille sig en kombination af at komme og ind og at få fjernundervisning.

Der er kun få uger tilbage af sæsonen, men en ny venter på den anden side af sommerferien, og der kan man allerede nu tilmelde sig, så hold og undervisning kan blive planlagt, men skolen tager også gerne mod løbende tilmelding året rundt. Der er både noget for børn og voksne.

Der bliver i år nogle nye fag - skolen søsætter en singer songwriter linje, hvor man kan lære at skrive sine egne melodier og tekster, og så har de fået et lydstudie i Ungdomshuset, hvor man lærer at arbejde i studie og indspille sig selv og andre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...