Musik som det lød i gamle dage i Vendsyssel bliver leveret at to danskere og en amerikaner

STERUP: Aasen Teater ved Sterup byder mandag 13. maj kl. 19.30 på en koncert med Dwight Lamb, Jensen og Bugge.

Lars Olsen fra Aasen Teater oplyser, at Jensen og Bugge er danske musikere, som har fundet Dwight Lamb midt inde i Amerika.

- Dwights morfar, Chris Jerup, emigrerede fra Vendsyssel i 1893. Han var søn af den legendariske spillemand Kræn Jerup og spillede selv både violin og diatonisk harmonika. Så han medbragte et stort repertoire af dansk spillemandmusik. Da Chris solgte sin gård og gik på pension, flyttede han ind hos den da 12-årige Dwight og hans forældre. Og dermed fik Dwight lejlighed til at lære hele morfarens danske repertoire, skriver han.

Sammen spiller de musik fra Vendsyssel.

- Via Tønder Festivalen fandt Mette og Kristian frem til Dwight på prærien i Iowa, USA. Det blev starten på et varmt venskab, og gennem de sidste 11 år har duoen og Dwight arbejdet med det gamle Vendsyssel-repertoire, hørt historierne og turneret sammen. Og tilbage i Danmark er musikken blevet lært videre til nysgerrige, herboende spillemænd.

Koncerten genfortæller, hvordan musikken igennem mere end 100 år har vandret fra Vendsyssel via USA tilbage til Vendsyssel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...