Jazz 9700 byder i samarbejde med Det Musiske Hus på en koncert med Jan Harbeck Quartet fredag 9. oktober i Den Runde Pavillon.

Det oplyser Jazz 9700, der beskriver ham således:

- Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har tidligere udgivet fire album i eget navn. Han har vundet en ”Danish Music Award”, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Webster pris. Jan Harbeck, og hans gennem en årrække faste gruppe, har længe været en fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader. Jan Harbeck spiller udover egen kvartet med orkestre som Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, The Orchestra, i trommeslageren Snorre Kirks band og senest i DR Big Band.

Hans musik befinder sig i swing-traditionen. Han spiller sammen med Henrik Gunde (piano), Eske Nørrelykke (bas) og Morten Ærø (trommer).

- Pianisten Henrik Gunde som bl.a. spiller i DR Big Band modtog sammen med Jan Harbeck den prestigefyldte Ben Webster Prize 2018, og priskoncertens repertoire blev i høj grad inspirationen til at samle musikken på nævnte album. Eske Nørrelykkes rolige, stædige basfigurer er vigtige for Harbeck. Morten Ærø er aftenens trommeslager og også med på seneste nævnte album og spiller med stor begejstring og stor inspiration, oplyser Jazz 9700.

- Vi holder af det generøse i musikken, og jeg håber at det sanselige og stemningsfulde rum transcenderes fra pladen til lytteren, oplyser Jan Harbeck.

Koncerten holdes som et dinner + jazz arrangement med start kl. 18.30 og er man kun til jazz er det kl. 20.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...