Naturskolen i Lunken har for nylig haft en dag med snaps i fokus med smagninger og indsamling af urter

LUNKEN: Hvad er bedst at bruge til kryddersnaps Hvid Brøndum eller Vodka? Diskussionen gik livligt blandt deltagerne i naturvejledernes arrangement i og omkring Naturskolen i Lunken.

Deltagerne blev mødt med et særdeles veldækket bord, da de mødtes i Naturskolen. På et stort bord havde naturvejlederne Knud Andersen og Christian Nørgaard udstillet ikke mindre end 40 forskellige kryddersnapse. Ved hver flaske lå der de urter eller bær, som havde givet smagen til snapsen. Efter en kort velkomst begav deltagerne sig i samlet flok ud i terrænet omkring Naturskolen. Det stod hurtigt klart, at der er uendelig mange urter, der kan sætte smag på en flaske brændevin. Fra stor nælde, mælkebøtte - både rod og blomster, til hyldeblomster og mange andre.

Tilbage i Naturskolen blev den medbragte kaffe nydt, mens naturvejlederne bød på smagsprøver af samtlige snapse. Snakken gik livligt, og det stod klart at flere af deltagerne var særdeles rutinerede udi kunsten at krydre brændevin. Mange gode råd og ideer blev udvekslet, og efter et par hyggelige timer, tog deltagerne hjem rigere på gode råd og inspiration til at sætte ”naturen på flaske”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...