HANDEL: Brønderslevs butikker er klar med aftenåbent og med mange aktiviteter i byen fredag 7. august

Brønderslev Handel lægger 7. august op til en dag og aften med hygge, handel og afstand, når de byder til Go’ Aften Brønderslev med længe åbent i butikkerne.

Det oplyser handelschef Lars Bisgaard Andreasen.

- Når Brønderslev holder aftenåbent er vi ikke som de andre. Hvor andre handelsbyer laver koncerter med store navne, så er ånden i Brønderslev helt anderledes. Vi skal hygge os. Vi satser mere på, at man får små oplevelser i gaderne end store forsamlinger med høj musik og fadøl. For os er det en aften med gode tilbud og handel i butikkerne, kombineret med en god stemning i gaderne. På den måde har Go’ Aften Brønderslev været anderledes. På mange måder kan man sige at vi har været på forkant med corona-restriktionerne inden de overhovedet dukkede op, oplyser han.

Byen får besøg af Henning Nielsen, den skøre sønderjyde der kombinerer tryllekunst med stand up, og som er kendt fra Danmark har Talent.

Han vil gå rundt i gaderne og underholde.

Det samme vil Sherif Haps - Danmarks skøreste cowboy - og hans ven ven gribben Guffe.

Sherif Haps er sherif i Lovløse Lille, og har fået gribben Guffe af en indiansk medicinmand. Guffe har ikke megen respekt for Sheriffen og tror iøvrigt også at den er papegøje, og snakker løs hele tiden.

Det er første gang siden nedlukningen af Danmark at Brønderslev holder et arrangement.

- Flere andre byer har tidligere afholdt det, men vi besluttede at vente til august, da vi syntes, at vi skulle have mere tid til at forberede os, oplyser Lars Bisgaard Andreasen.

Aftenen byder også på et ægte comeback. Sangeren Freedom - Kendt for storhittet “Hang On” og “Susanna”, som var store ørehængere i 90’erne, kommer og underholder.

- Han gør comeback som sanger efter at have ligget i hi i mange år, og optræder sammen med Ebbe Ravn. De vil naturligvis spille de kendte Freedoms hits, men der ud over optræder de også med andre hits gennem tiderne.

Freedom optræder på torvet foran Spar V.

- Freedoms borgerlige navn er iøvrigt Hans-Henning Terp-Hansen, og han bor i Brønderslev, så der er tale om lokal underholdning.

Aftenen byder også på en anden Brønderslev-dreng, sangskriveren Daniel Jul.

Der er også besøg af to rutinerede, herrer der kalder sig Velani.

- De har efterhånden mange år på bagen, og repertoiret spænder fra kendte danske sange og revyviser, over 60’ernes, 70’ernes, og 80’ernes musik til det mere moderne. Thorkild og Flemming er måske nok lidt oppe i årerne, men når først de kommer i gang med Gibson guitaren, saxofonen, Roland keyboardet og Fender forstærkeren, skal byens gader og handel nok live op, lyder beskrivelsen.

Der ud over vil mobildiskoteket Magic Power også sørge for at folk kan nynne med når de handler i butikkerne.

Det vil der også være legeland med hoppeborge og en karrusel for børnene.

Her vil der også være spritstationer ved de enkelte forlystelser.

Det bliver også kræmmermarked , og flere af butikkerne, der ikke holder til i midtbyen, vil også dukke op. Således vil Garant Brønderslev, Birks Bike Shop og Hedegaard være at finde i gaderne med gode tilbud og aktiviteter.

Hedegaard stiller, i samarbejde med Spar Nord, blandt andet op med en kæmpe container hvor der vil være skattejagt for børnene, og Garant byder på is.

- Vi tager selvfølgelig hensyn til landets nuværende tilstand, og aktiviteterne vil være spredt ud over midtbyen så vi forhindrer store forsamlinger, oplyser Lars Bisgaard Andreasen, der glæder sig til igen at kunne byde folk fra hele Vendsyssel velkommen.

Algade, Bredgade og Mejlstedgade bliver spærret af i tidsrummet kl. 10 til 23, og i den forbindelse har handelschefen en opfordring:

- Vi har desværre døjet med, at der er beboere i området som holder på korttidsparkeringspladserne. Når vi spærrer gaderne af, er der altså stadig biler, der holder ulovligt parkeret, hvilket giver os store problemer i forhold til arrangementets afvikling. Vi har f.eks. aftalt specifikke steder hvor hoppeborge, boder og stande skal stå. Denne planlægning bliver ødelagt, når der holder en bil og spærrer, oplyser han.

Han opfordrer derfor til, at man tager hensyn til arrangementet, og i øvrigt parkerer på byens øvrige p-pladser, hvor det er lovligt at holde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...