Alle kræmmerpladser er for længst udsolgt - musikprogrammet er parat

BRØNDERSLEV: Første synlige tegn på, at det snart et tid til Brønderslev Marked, er at de store rød-hvide skilte er kommet op ved indfaldsvejene.

- Det er genbrugsskilte - dem har vi haft i 30 år, det er bare tallet, der bliver ændret, smiler H. C. Poulsen, der er næstformand for Brønderslev Marked.

Det er fast tradition, at skiltene sættes op en søndag fire uger før markedet.

- Når folk vågner op, så står skiltene pludselig ved alle indfaldsvejene, fortæller Michael Wittrup, der er sekretær og PR-ansvarlig i bestyrelsen.

Brønderslev Marked består af tre dele - kræmmere, heste og underholdning.

Det er fuldt udsolgt af kræmmerpladser, der kommer 200.

- Der har været udsolgt længe, og det er 50 på venteliste. Det er meget attraktivt at være på Brønderslev Marked, de tjener en god skilling netop fordi der ikke er så mange, siger Michal Wittrup.

- Og fordi der kommer mange mennesker, supplerer H.C. Poulsen.

Det er planen at se, om der næste år kan skabes plads til lidt flere. Omvendt er man også glade for at kunne vælge de mest kreative kræmmere.

- Vi er ikke interesserede i ene sokker. Vi vil gerne have flere forskellige, siger H. C. Poulsen.

Deres erfaring er, at loppefund som møbler, service, tallerkner og nogle der har gamle dødsbo med er noget, der er stor interesse for.

På underholdningssiden er der er omfattende program - vinder er Byens Bedste Band, Antro Echo, spiller til fredagens aftenfest.

Lørdag kommer Gina Michaels fra X-Factor og synger to gange. Hun er på Brønderslev Marked både som sanger men også som kræmmer og bliver at finde i en bod.

Lørdag aften spiller Version 1.0, og mandag er det Kandis.

- Kandis kan fylde teltet og mere til, det er dynamoen mandag, fortæller Michael Wittrup.

Desuden er der en masse andet på programmet, blandt andre Bo Young, Tine Vingaard og Hawkeye og Ho.

Markedet byder også på et havetraktortræk, og fredag plejer der at komme mange børn, da tivoliet har billigere billetter den dag.

- Det er en god aktivitet for os, det giver markedet en kickstart, fortæller Michael Wittrup.

De betegner markedet som et familiemarked, og en række af byens foreninger er at finde på pladsen med forskellige boder og aktiviteter.

I det store telt bliver det i år Slettens Køkken, der skal stå for maden. Sidste år var det CL Partyservice, der før var det Bondestuen i en årrække.

Der bliver også seniortræf og markedsgudstjeneste i år, og det er igen Nordisk Tivolipark, der kommer med forlystelser.

Der bliver i de næste uger en del af se til for folkene bag markedet - marken skal kridtes op, og det hele skal stilles an på markedspladsen.

Brønderslev Marked finder i år sted i dagene fredag 30. august og til og med mandag 2. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...