MOTION: Nyt initiativ opfordrer alle til at gå, cykle eller løbe en tur 24. december sammen hver for sig

Carina Dam Hjørringgaard fra Brønderslev har sammen med sin familie taget initiativ til et løb, der skal finde sted juleaftensdag - Brønderslev Juleløb. Her indbyder de alle, der har lyst, til at komme ud at røre sig inden aftenens julemåltid.

Det er et nyt initiativ, hvor man løber eller går sammen hver for sig.

- Det er første gang, vi gør noget. Det er, fordi vi selv kommer meget ud og elsker at gå og løbe i skoven, og så tænkte vi, at måske specielt i de her tider er der brug for at samle folk lidt ekstra, fortæller Carina Dam Hjørringgaard.

Idéen er, at man løber eller går en tur i løbet af 24. december sammen hver for sig og med nissehue på, og så kan man lægge et billede op på begivenheden Brønderslev Juleløb på facebook, og man kan vinde præmier, som er givet af lokale forretninger. Med nissehuen kan folk måske genkende hinanden og vinke til hinanden undervejs.

- Vi havde ikke nogen idé om, om der ville komme 20 eller 200, men det er et forsøg på at se, om vi kunne skabe et eller andet, der bringer folk sammen i byen, forklarer Carina Dam Hjørringgaard, der tre uger efter, at de havde fortalt om løbet, var oppe på 80 tilmeldte.

- Vi vil rigtig gerne, at folk kommer ud og er sammen med deres familie og får noget frisk luft.

Idéen er, at man kan tage sine nærmeste med på tur, det kan være en gåtur, en løbetur, en cykeltur - og man bestemmer selv rute og tidspunkt på dagen.

- Vi har snakket om, at hvis det her går godt, så kan vi måske lave noget til påske eller lave andre forskellige typer af løb på en eller anden måde. Nu er det sammen hver for sig, men på sigt kunne vi godt forestille os at lave et løb, hvor man samlet et sted, men det er ikke muligt på nuværende tidspunkt, konstaterer Carina Dam Hjørringgaard.

Alle interesserede kan tilmelde sig løbet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...