Man kan komme på adventstur med naturvejledere

BRØNDERSLEV: Første søndag i advent kl. 13 begynder julen i Naturskolen. Naturvejlederne inviterer også i år alle juleglade, store som små, til det traditionsrige julearrangement i Naturskolen i Lunken.

Arrangementet indledes med en indsamlingstur i vinterskoven omkring Naturskolen. Undervejs indsamles kogler, mos og meget andet naturmateriale til fremstilling af juledekorationer. Tilbage i Naturskolen åbnes de forskellige juleværksteder. Der er udover juledekorationer mulighed for at fremstille skovnisser, julebukke af tørret lysesiv, snemænd af træskiver, nisselamper med væger af lysesiv og juleroser af hyldegrene. Man kan fremstille lys af bivoks i forskellige farver. Bivoksen koster et mindre beløb og ellers stiller naturvejlederne alle materialer gratis til rådighed.

Julestemningen får traditionen tro et ekstra løft, når medlemmerne af Dansk Naturfredningsforening serverer gløgg og æbleskiver og sodavand til børnene.

- Vi har inviteret til dette julearrangement i ca. 25 år, fortæller naturvejlederne, og vi ved at det for mange familier er blevet en fast juletradition. Der bliver altid arbejdet flittigt i de mange juleværksteder, snakken går og julehyggen breder sig. ” Rør blot ikke ved min gamle jul” er det citat, vi efter snak med de fremmødte i den grad efterlever, og det er hvert år en stor fornøjelse at mærke hyggen og den gode julestemning brede sig i Naturskolens lune lokaler, fortæller naturvejlederne og slutter med at opfordre de fremmødte til at medbringe evt. lys og pose eller kurv til materialer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...