Der var fyldt til bristepunktet til adventsarrangement med natur - 500 æbleskriver blev fortæret

LUNKEN: Naturskolen i Lunken var fyldt til bristepunktet, da naturvejlederne indbød til adventsarrangement første søndag i advent.

De flere end hundrede fremmødte tog den store trængsel og det meget lidt juleagtige vejr med godt humør, og den vigtige julestemning greb deltagerne med det samme.

Efter en kort introduktion til de forskellige juleværksteder drog deltagerne ud i vinterskoven på jagt efter kogler, mos, bær, gren og andet materiale egnet til fremstilling af juledekorationer. Tilbage i naturskolens lune lokaler, var der fyret op i brændeovnen, og repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening stod parate med varm gløgg og æbleskiver til alle. Der blev nydt ikke færre end 500 æbleskiver i løbet af eftermiddagen.

Og så blev de forskellige værksteder åbnet. Naturvejlederne havde sørget for træbunde, gran, maling, tørrede lysesiv og meget andet materiale. Der blev ved hjælp af hårtørrer og bivoksplader i forskellige smukke farver fremstillet vokslys, den eneste aktivitet der kostede et mindre beløb.

Som eftermiddagen skred frem, blev der båret utallige juledekorationer ud i bilerne, men også snemænd til at hænge på væggen, malede skovnisser og de smukkeste vissengrønne julebukke blev bragt hjem.

Først da mørket sænkede sig over Naturskolen, drog de sidste deltagere hjem, og naturvejlederne kunne gøre status over endnu et hyggeligt adventsarrangement. Naturvejlederne og repræsentanter fra Naturfredningsforeningen nåede efter nogen diskussion frem til, at adventsarrangementet måtte være det 23. eller det 24. i rækken, og alle lovede hinanden, at det bestemt ikke blev det sidste.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...