JUL: Pia Jensen nyder at sprede lys i mørket med sit hus, der som det første man møder på vejen fra Brønderslev til Klæstrup byder velkommen på juleglædelig vis

Her i det mørke novembermørke og snart decembermørke er der mange steder folk, der gør en masse ud af at pynte deres huse op til jul, så de kan lyse op og sprede juleglæde hos de folk, der kommer forbi. Oplandsavisen viser for tiden billeder og bringer artikler om folk, der gør det - denne gang er vi kommet til Klæstrup, hvor Pia Jensen i år for sjette år i træk har iklædt sit hus julegevandter.

- Det startede, da jeg flyttede hertil for cirka otte år siden. Jeg er født og opvokset i byen i lejlighed, så jeg har aldrig haft mulighed for det før. Det var et stort spring at flytte fra byen, hvor der er lyst hele tiden, og her til landet, hvor der er mørkt hele tiden. Det triggede mig - det er meget mørkt herude, husker Pia Jensen om sin første tid i Klæstrup.

Altså tog en idé form: Det begyndte med en enkelt lyskæde og er vokset derfra og til, at hun nu ikke ligefrem har tal på dem.

- Det er ligesom at mere vil have mere, fortæller Pia Jensen, der også fik inspiration fra Hinnerup ved Århus, hvor en hel gade har tradition for at pynte deres huse sammen hvert år.

Pia Jensen oplever, at det giver en rigtig god stemning med de pyntede huse.

- Jeg har aldrig oplevet, at nogle bliver tvære og sure over det. Folk bliver glade og positive, især i sådan en lille by, som jeg bor i. Der er det et samlingspunkt, fortæller Pia Jensen, der oplever at børnefamilier kommer forbi og se på, ligesom det også sker, at nogen lader positive bemærkninger falde om lyset i mørket.

Der kan dog også være enkelte, som synes, det er for meget.

- Det er lidt blandet, men primært er det kun positive reaktioner, hvor folk synes, det er hyggeligt at køre igennem og få en velkomst til byen, fortæller Pia Jensen.

Pia Jensens hus er det første hus, der man møder, når man kommer til Klæstrup fra Brønderslev af.

- Her om julen er det sådan set mig, der byder velkommen til Klæstrup. Min nabo er også begyndt at lave sjov over hækken og spørger, om jeg nu er begyndt at finde den store kasse med julepynt, fortæller Pia Jensen med smil i stemmen.

Pynten består mest at lyskæder, men der er også nogle figurer.

I år har Pia Jensen pyntet sit hus op en uge før hun plejer.

- Coronaen har også ramt mig psykisk og på sindet, og jeg synes, det hele er mørkt og trist og kedeligt. Derfor valgte jeg at sige, at kan vi få noget lys, så må det også hjælpe på humøret. Personligt venter jeg selv på, at timeren tænder klokken 16, og så er jeg ude at kigge på det hver eneste aften, fortæller hun.

Der er også mange andre, der nyder synet.

- Der kommer rigtigt mange forbi. Om aftenen kan jeg se, at bilerne nærmest står stille, fortæller Pia Jensen.

Oplandsavisen vil meget gerne i den kommende tid fortsætte med at vise flere flotte billede af julehuse og fortælle om folkene bag.

Kender du nogen, der gør en ekstra indsats for at pynte deres hus op til jul, eller gør du selv, så fortæl os meget gerne om det på redaktion.oplandsavisen@nordjyske.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...