Knap 100 indledte deres 24, december med en tur i skoven med naturvejlederne

BRØNDERSLEV: Vinterskoven viste sig fra sin smukkeste side, da naturvejlederne Hans Peter Johansen og Knud Andersen juleaftensdag om formiddagen indbød til et hyggeligt julearrangement.

De knap 100 deltagere samledes i Naturskolen, hvor naturvejlederne bød velkommen og kunne fortælle, at de havde fundet et brev fra skovnisserne. Skovnisserne skrev, at de var glade for de mange besøgende i deres skov, og at de gerne ville give en lille gave til de mange børn. Brevet var forsynet med et kort, der viste hvor gaven var gemt, gemt for at gøre det svært for drillenisserne at snuppe den. Efter nogen diskussion blandt deltagerne fandt man frem til, at kortet viste hen til bålhytten og madpakkehuset. Og så gik turen i samlet flok ind i vinterskoven. Ved bålhytten blev kortet fundet frem igen, og pludselig kunne alle børnene se hvor gaven var gemt. Gaven blev fundet og indholdet - juleknas - blev fordelt mellem børnene.

Der var tændt bål i bålhytten, så man kunne varme og hygge sig, og de voksne blev budt på ”en lille en til næsen”, snaps krydret med slåen, porserakler eller valnødder. Der var frit valg, og det blev taget godt imod af deltagerne.

Tilbage i Naturskolen, hvor der var fyret op i kakkelovnen, fandt deltagerne den medbragte kaffe frem, og så udfordrede naturvejlederne med årets naturquiz. Deltagerne deltog med meget stor entusiasme. På et bord var der udstillet forskellige ting fra naturen, og spørgsmålene lød bl.a.: Er disse nødder behandlet af spætte, mus, eller egern? Eller er dette kranie fra en ræv, gris eller rådyr? 13 spørgsmål skulle besvares. To familier scorede begge 11 point og måtte så i omkamp besvare spørgsmålet: Hvor mange pigge har et pindsvin? Den der kom nærmest, var vinderen. Præmien blev overrakt under klapsalver, og alle kunne efter et par hyggelige timer drage hjem med røde kinder og en god juleoplevelse rigere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...