Danmark For Målene karavanen rammer igen Brønderslev

BRØNDERSLEV: Fredag d. 24. maj besøger Danmark For Målene karavanen igen Brønderslev, oplyser Brønderslev Handel. Det er Jesper Skibby der er hovednavnet når karavanen igen lander på Arkadetorvet i Brønderslev.

- Jesper Skibby er kendt som den glade dreng, der virkelig kunne køre på cykel. Han var i 90’erne en af Danmarks største cykelhelte og har kørt Tour de France hele 11 gange, hvilket ingen anden dansker kan matche. Ydermere er han eneste dansker, som har vundet en etape i verdens tre største etapeløb: Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta España. Udgangspunktet for Jesper Skibbys indlæg er ”Sundhed for Alle”. Her kommer han ind på hvor vigtig cyklen kan blive som en løftestang til at løse verdens stigende problemer med livsstilssygdomme, trængsel og klimaforandringer.

Men det kræver, at politikere sætter cyklisme på dagsordenen, så cyklen bliver det oplagte valg i hverdagen. Dernæst skal vi alle som ”transport forbrugere” ændre vores vaner og gentænkte cyklen ind i vores hverdag, oplyser handelschef Lars Bisgaard.

Ud over Jesper Skibby, så følger der også med karavanen en lang række pavilloner, hvor man kan lære mere om FNs 17 verdensmål. Desuden vil der også være konkurrencer og andet for både børn og voksne. Blandt aktiviteterne er bl.a. en tegnekonkurrence arrangeret af Nordea, forskellige aktiviteter og konkurrencer ved partner for karavanen Aldi, og Brønderslev Handel, der udlodder Brønderslev Gavekort og andre præmier.

Ud over karavanen og de ting, der følger med denne, så har Brønderslev Handel også inviteret de politiske partier til at fortælle om deres visioner for verdensmålene.

- Vi vil gerne give den enkelte politiker chancen for at fortælle Brønderslevs borgere om hans eller hendes løsning på at løse klodens udfordringer. Vi stiller en ølkasse og en megafon til rådighed, og så får hver kandidat 5 minutters taletid, og der ud over må man selvfølgelig stille op med valgmateriale og tage en snak med vælgerne i de fire timer karavanen er på besøg.

Både europaparlaments- og folketingskandidater er inviteret til at deltage.

Brønderslev for målene er arrangeret af Brønderslev Handel. Det starter 24. maj kl. 13.00 og slutter kl. 17.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...