En JazzgruppE bestående af Reed, Petri, Svendsen & Moore kommer til Brønderslev, hvor de vil give koncert fredag 14. februar i Den Runde Pavillon.

Jazz 9700 står bag koncerten i samarbejde med Det Musiske Hus i Frederikshavn. Jazz9700 beskriver de fire musikere som et stærkt og enestående samarbejde mellem to af Amerikas største jazznavne og to af Danmarks nye, unge løver.

- Denne gruppe har eksisteret siden 2015, og er nu aktuel med sit andet album, der bærer navnet “Prism”. Gruppen består af Eric Reed (piano) Ralph More (tenorsax) Andreas Svendsen (trommer) og Matthias Petri (kontrabas). Eric Reed er en af USA’s mest berømte pianister med stærke rødder i gospelkirkens tradition og anerkendt for sin hårdt swingende pianostil, skriver Jazz 9700.

- Gruppens saxofonist Ralph Moore, der oprindelig er engelsk, gjorde den amerikanske jazzscene sværere for aspirerende saxofonister, da han spillede med alt hvad der kunne kravle og gå af store jazznavne efter han var kommet til de forenede stater.

Den anden halvdel af gruppens besætning er Matthias Petri og Andreas Svendsen, som i 2011 og tog til New York og gik på jazzlinjen på Manhattan School of Music samtidig med, at de var aktive i New Yorks jazzklubber.

- Andreas Svendsen er en af Danmarks vel nok bedste unge trommeslagere, og hans alsidighed har betydet, at han er eftertragtet på både den danske og internationale jazzscene. Matthias Petri har stille og roligt opbygget et godt rygte siden sin ankomst til København i 2010 og er en af de mest eftertragtede bassister i Danmark, og han har spillet med et utal af de store jazznavne, oplyser Jazz 9700.

Der er mulighed for at deltage i fælles spisning før koncerten. Spisetid er kl. 18.30, og er man kun til jazz, begynder musikken kl. 20.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...