Jazz 9700 byder på jazz med trommeslager, der har været fast inventar på New Yorks jazzscene i mange år

BRØNDERSLEV: Når Art Blakey - feat. Rodney Greenspiller i Den Runde Pavillon fredag 20. september, har de en verdenskendt trommeslager med.

Det oplyser Jazz 9700, som står bag koncerten.

- Gruppen har fået ingen mindre end Rodney Green - en verdenskendt trommeslager, som bragede ind på jazzscenen i en meget ung alder af 19 år, da han blev bedt om at blive en del af Diana Krall’s band, skriver de.

Aftenen bliver en jazzhyldest. Trommeikonet Art Blakey ville i år være fyldt 100 år.

- Vi har samlet et internationalt All-Star-Band til at fejre Art og hans Jazz Messengers. Art Blakey dannede sin egen kvintet i 1956 og bibeholdt navnet The Jazz Messengers fra en tidligere gruppe, han havde haft sammen med Horace Silver, og brugte det frem til sin død, skriver Jazz 9700.

Til koncerten i Brønderslev er Rodney Green aftenens trommeslager. Jazz 9700 beskriver Rodney Green som en trommeslager, der spiller på et niveau af energi og teknisk færdighed, der sjældent findes uden for USA.

- Rodney Green har været fast inventar på New Yorks jazzscene siden sit 17 år og har spillet med en lang række af de bedste jazzmusikere. Han er født i Camden, New Jersey i 1979 og vokset op med gospel og soul music. Han spillede på trommer i den lokale kirke og begyndte at tage lektioner som 14-årig, lærte om jazz, funk og soul. Green var aktiv på jazzscenen i Philadelphia i en alder af 16 i den lokale jazzklub og begyndte en international turne med saxofonisten Bobby Watson og rykkede senere til New York. Han spillede de følgende år med Christian McBride, Eric Reed, Joe Henderson, Tom Harrell og Mulgrew Miller og som tidligere nævnt hele to år med Diana Krall, skriver de.

Koncerten i Brønderslev indledes med dinner klokken 18.30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...