Mediatrice Bizindavyi Mushimiy har modtaget prisen Årets Krus - Årets Knus

BRØNDERSLEV: Den 34-årige sygeplejerske Mediatrice Bizindavyi Mushimiy fra Brønderslev har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus - Årets Knus 2019. Prisen, der består af krus, en kurv og et diplom, blev overrakt af tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm på Tværkulturelt Centers forårskonference i København med temaet ”Større end os selv – Tro og fællesskab i en migrationstid.”

Det oplyser Tværkulturelt Center i en pressemeddelelse.

De skriver, at Andreas Kamm begrundede prisen med, at Mediatrice Bizindavyi Mushimiy, der mistede forældre og syv søskende under borgerkrigen i det østafrikanske land Burundi og kom til Danmark i 2008 som kvoteflygtning, er et levende eksempel på en flygtningeskæbne, som er overgået rigtig mange fra det afrikanske kontinent, men samtidig er den nordjyske sygeplejerske og mor til tre helt speciel. For imod alle odds har hun formået at opbygge et nyt liv med en imponerende vilje til ikke at lade fortiden få det sidste ord.

I pressemeddelelse oplyses det også, at Andreas Kamm kom ind på Mediatrice Bizindavyi Mushimiys flugt fra Burundi, og at hun har taget en uddannelse og er engageret i lokalpolitik og i kirken, og han betegnede hende som en fantastisk rollemodel.

Mediatrice Bizindavyi Mushimiy arbejder som sygeplejerske på Endokrinologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Hun er gift med Richard Bizindavyi, der læser til energiingeniør. Sammen har de børnene Mercy på ni år, Malik på fem år og Zane på et år. Familien bor i Brønderslev og kommer i den katolske kirke i Aalborg. I en årrække var Mediatrice Bizindavyi Mushimiy medlem af integrationsudvalget i Brønderslev Kirke, hvor hun stadig gerne giver en hånd med som frivillig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...