Christian Tofts app Kundalini Yoga fik fart på antallet af downloads, da coronakrisen ramte

BRØNDERSLEV: Yoga har været populært i mange år. Mest som holdaktivitet, men med coronavirussens indtog i foråret er hjemmeyoga også blevet populært.

Det mærker Christian Toft, der for otte år siden udviklede yoga-appen Kundalini Yoga med masser af råd og vejledning til at dyrke yoga hjemme. Udviklingen tog et års tid og krævede masser af arbejdstimer udover hans faste job som IT-udvikler hos KMD. Samt et spændende samarbejde med yogainstruktør Pernille Dybro - og da app’en var sat i søen på Apples App Store, ja, så tænkte Christian Toft ikke ret meget mere på den. Arbejdet var gjort, sjovt havde det været og nu måtte den leve sit eget liv.

Og det gjorde appen så i nogle år, indtil Christian Toft i 2016 lavede en opdatering, så den matchede datidens mobiler og tablets - og da det var overstået lagde han igen appen om i en fjern krog af sit baghoved. Men så kom coronakrisen.

- Det betød jo, at folk pludselig ikke længere kunne dyrke yoga sammen - og så tog salget af Kundalini Yoga et ordentligt hop opad, siger Christian.

I skrivende stund har omkring 25.000 over hele verden downloaded appen, som kun findes på Apple-produkter - og kun på dansk og engelsk. Men successen har gjort, at Christian Toft overvejer om den ikke skal konverteres til også at kunne downloades på android-mobiler. Og udkomme på tysk.

- Al forarbejdet er jo gjort, så det er en ren teknisk proces, der ikke tager så lang tid, siger han.

Appen består en en lang række videoer optaget rundt omkring i Vendsyssel, hvor Pernille Dybro demonstrerer forskellige øvelser - altsammen suppleret med tekst og lyd.

- Vi var faktisk ret godt tilfredse med appen, da vi var færdige ... og den har jo også vist sig at have en langtidsholdbar kvalitet, siger Christian Toft om appen, der stadig er på Top 20-listen over de mest populære danske fitness-apps.

En øjenåbner

Da Christian Toft og Pernille Dybro lavede yogaappen, var Christian Toft ansat hos KMD, der udvikler IT-løsninger til både offentlige og private virksomheder. Og selv om Christian Toft var glad for sit arbejde, manglede der noget.

- Jeg ville egentlig helst arbejde med at udvikle apps, og Kundalini Yoga blev starten på mit liv som selvstændig med virksomheden Toft Software, siger Christian Toft, som i 2017 tog springet ud i selvstændigheden og i dag udvikler apps og arbejder med IT-løsninger til virksomheder over hele landet.

Og nej, Christian Toft er ikke blevet millionær på yoga-appen. Slet ikke.

- Den har givet lidt penge over årene, men den der med at blive millionær i et snuptag ... desværre ikke, siger Christian Toft, som har lært, at der kun kommer penge i kassen på en måde. Nemlig ved helt almindeligt fast og vedholdende arbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...