Røde Kors og Ældresagen søsætter nyt initiativ, hvor folk bliver koblet sammen på telefon

BRØNDERSLEV: Røde Kors Brønderslev og Ældresagen Brønderslev er gået sammen for at hjælpe folk, der er blevet ramt af ”coronaensomhed”, ved at koble dem sammen over telefonen.

Det oplyser Knud Jørgensen, der er formand for Røde Kors i Brønderslev.

- Vi tror, at der er en del mennesker der måske har fået en del tid tilovers som følge af, at de ufrivilligt er blevet hjemsendt fra deres arbejde, og vi tror, at der ligeledes findes en gruppe medborgere, der er havnet i en ufrivillig ensomhed som følge af, at de aktiviteter de normalt går til og hvor de får dækket deres sociale behov for at snakke med andre, er midlertidigt lukket pga smittefaren, oplyser Knud Jørgensen.

Men heldigvis smitter det ikke at snakke i telefon sammen.

- Derfor opretter vi en samtalecentral, hvor man kan melde sig som telefonven, og hvor man ligeledes kan melde sig som en, der er udelukket fra sine normale sociale kontakter, og derfor gerne vil have en at snakke med om løst og fast, oplyser Knud Jørgensen.

Hvor tit og hvor meget man skal snakke sammen aftaler man indbyrdes.

,- Og når coronaepedimien er overstået, kunne man måske løbe sammen for at se, hvem man har hygget sig med over telefonen, foreslår Knud Jørgensen.

Hvis man vil være med, kan man kontakte Jørn Gedebjerg i Ældresagen eller Aase Fredholm i Røde Kors Ring. Så vil de formidle kontakt

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...