BASbio i Brønderslev viser i uge 37 ”Vores mand i Amerika”. Filmen spilleronsdag, torsdag og fredag i uge 37 alle dage kl. 19.

BAS oplyser om filmens handling:

- 9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.

- Henrik Kauffmann havde afgørende betydning for Danmarks skæbne både under og efter krigen. Under krigen som Danmarks rebelske ambassadør i Washington, der startede sin egen modstandskamp, da den danske regering overgav sig til nazisterne. I sin radiotale på landsdækkende amerikansk radio 9. april 1940 annoncerede han, at han ikke længere ville tage imod ordrer fra den danske regering, da de ikke havde en fri vilje. Kauffmann gjorde det klart, at han anså sig selv som den eneste sande repræsentant for den danske befolkning og at han ville kæmpe for at vinde friheden tilbage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...