Italiener har slået sig ned i Brønderslev

BRØNDERSLEV: Igor Nodari har oprettet et nyt firma, Nodari Furniture and Design.

- Med dette initiativ prøver jeg at udfordre møbelbranchen ved brug af farver, skarpe rene linjer, og elegante udseende.

- Stilen er inspireret af Bauhaus-stilen, hvor geometriske former møder skønhed. Det som karakteriser produktet og skiller det ud fra mængden er linoleumsoverfladen, som fås i mange forskellige farve og giver et eksklusiv look.

- Oprindeligt er jeg uddannet kok, i Italien, men et opkald fra restaurant "da VInci" i Hadsund, vakte min nysgerrighed. En uge efter opkaldet kom jeg til Danmark med enkeltbillet til Aalborg Lufthavn.

- Jeg var meget spændt og nervøs, idet ikke ret mange kender til Danmark i Italien og vennerne mente jeg kun ville møde masser af sne og isbjørne. Men sådan gik det ikke. I dag snart 11 år efter er jeg uddannet møbelsnedker på Twitline i Klokkerholm, og jeg forsøger nu at sælge mit design.

- Hen af vejen blev jeg bidt af det enkle og simple måde i danskere lever livet, både indretningsmæssigt men også i hverdags handlinger. Jeg blev så inspireret, at jeg begynde at tegne og kreere, men det som fangede mig mest - og stadig gør - er landskabet her i Norden.

- Her står de mange marker og åbne sletter samt horisonten skarpe og tydelige, hvor få enkle detaljerne er i fokus, fordi der er ikke ret meget andet at distrahere synet, siger Igor Nodari.

- Derfra kommer mit design og møbler. Enkle og detaljeret, lette og elegante.

- Alle produkter er designet af mig og fremstillet her i Nordjylland for at bevar kvaliteten og holdbarhed.

- Jeg tilbyder også design af møbler efter kundens behov og ønskeR, samt produktion af prøve/prototyper.

Igor Nodari kommer fra Bassano del Grappa - en lille by nær Venedig. Men jeg har tilbragt de seneste 10 år i Danmark - mere præcist Nordjylland. Siden 1. februar i år har jeg boet i Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...