Da Michaela Samuelsen i forsommeren etablerede sig som selvstændig bedemand, var der regnet godt på tallene på forhånd.

Som selvstændig skal der selvfølgelig brød på bordet, og Michaela Samuelsen havde vurderet, at der burde være plads til endnu en bedemand.

- Men jeg havde ikke taget højde for corona-krisen, som jo gjorde, at vi pludselig holdt afstand og vaskede hænder - og ikke længere var så udsatte for forkølelser, influenza og efterfølgende lungebetændelser. Det gjorde heldigvis at langt færre døde og skulle begraves ... men der var meget stille i min nye forretning, siger Michaela Samuelsen.

Til gengæld fik hun tid til at engagere sig i sin nye by og holdt foredrag på gymnasiet, i erhvervsmæssige netværksgrupper, besøgte plejehjem og pyntede sit fortov op med en rustvogn, komplet med kiste og blomster, da handelsstandsforeningen holdt lang åbningsdag fredag 7. august.

- Rustvognen vakte opsigt, og mange kiggede indenfor i løbet af aftenen - bl.a. to små piger, der ville vide, om der lå nogen i kisten. Det tjekkede vi lige og fik samtidig en snak om, hvad en bedemand laver, siger Michaela Samuelsen, som også har haft mange ”strøgkunder”.

- Det regner man vel ikke rigtig med som bedemand, man jeg ligger på strøget i Brønderslev, og det har altså betydet, at mange har kigget indenfor for at få en brochure, en snak eller for at se mine filtede urner, fortæller Michaela Samuelsen, som overordnet er fint tilfreds med de første måneder som selvstændig.

- Indtjeningen har ikke været helt som forventet, men jeg er blevet taget godt imod overalt og jeg har haft tid til at blive klogere på mit nye fag, så det har alt i alt været en fin begyndelse, siger hun.

Michaela Samuelsen kom fra fødevarebranchen, senest fra Skærtoft Mølle, der producerer økologisk, koldformalet mel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...