PSI får en ny afdeling med håndbold og oplevelser for børn, der ikke kan rummes i de etablerede idrætstilbud

SERRITSLEV: Til efteråret bliver det muligt at gå til håndbold i en helt ny sammenhæng - New Kidz håndbold under PSI Serritslev.

Det hører under den landsækkende Lykkeliga og henvender sig til børn, der af forskellige grunde ikke kan rummes i de etablerede idrætstilbud.

Bo Larsen er initiativtager, og det sker efter at der gennem tre år har kørt et tilsvarende hold i Dronninglund, hvor han har været frivillig, og hvor hans egne plejebørn har gået.

- Det har kørt i tre sæsoner i Dronninglund Idrætsforening med håndbold om vinteren og fodbold om sommeren. Vi begyndte med 12-15 børn, fortæller Bo Larsen.

Det voksede til nu godt 30 børn - de kommer blandt andet fra specialklasserne i Dronninglund, men også fra alle mulige andre steder som Ø. Hjermitslev, Thise og Hjørring.

Bo Larsen mente, at det var på tide at få sådan et hold op at stå i den vestlige del af Brønderslev Kommune, og det var PSI Serritslev med på.

Her kommer det til at foregå i Vendelbo Hallen, og planen er at gå i gang med første træning i uge 43 lige efter efterårsferien.

Bo Larsen har allieret sig med Lise Nielsen, der skal have fokus på det pædagogiske, og Anders Brix, der skal have fokus på selve håndbolden.

- Jeg ved ikke meget om håndbold, men jeg har en pædagogisk baggrund, fortæller Lise Nielsen.

Det handler nemlig både om sporten men også om alt det andet, der følger med.

- Det her giver dem meget selvtillid og noget at snakke om indbyrdes, fortæller Bo Larsen.

Hans erfaring fra Dronninglund er også, at det kan betyde meget, fordi børnene ofte kan føle sig udenfor, når søskende tager af sted til diverse sport. Derfor gør det en forskel, at de også får noget at tage af sted til.

- Det er rigtigt godt, at de også kommer ind i et fællesskab, og de kan mere end de selv og deres mor troede, smiler Bo Larsen.

Det handler også om, at børnene får nogle sjove oplevelser.

- Det er også med til, at de kan få nogle venskaber på tværs, siger Lise Nielsen.

Børnene lærer håndboldregler men i høj grad også sociale spilleregler. Og de får både færdigheder og fællesskab.

- Mange lærer at snøre deres sko, og de får selvtillid og gode oplevelser. Der bliver også ture i bio, til bowling, fællesspisning og en tur ud at se en håndboldkamp, fortæller Bo Larsen.

Der er ingen krav til børnene for at være med - men typisk er det børn med forskellige diagnoser som ADHD eller aspergers.

- Det kan også være angstprægede børn. Det er hele spektret, fortæller Bo Larsen.

Der er planer om at lave et hold for børn fra otte til 14 år og et hold for unge fra 14 til 18 år.

Lykke Lige blev søsat af håndboldspiller Rikke Nielsen, der har et barn med Downs.

At tilbuddet i Serritslev hører under Lykkeliga giver nogle ekstra muligheder. Fx er der trænerseminarer, og der bliver også et stort stævne i Gigantium i Aalborg til juni, hvor det nye hold i Serritslev planlægger at deltage. Efterhånden er der klubber under Lykke Liga flere steder i Nordjylland - Frederikshavn, Aalborg, Aabybro og Dronninglund.

Det giver endnu flere muligheder for fælles oplevelser.

- Det betyder, at vi kan lave ministævner og træningspas, fortæller Bo Larsen.

Første træning i Serritslev er mandag 21. oktober klokken 16 til 17. Alle kan være med - man behøver ikke bo i Brønderslev Kommune.

Der er Lykkeliga-hold 37 steder i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...