Der er Go’ Aften Brønderslev med besøg af H.C. Andersen Paraden, klovneløb, street food og længe åbent i butikkerne

BRØNDERSLEV: På fredag 9. august er der Go’ Aften Brønderslev med længe åbent i butikkerne. Der er flere aktiviteter på dagen, det første er et klovneløb, hvor alle kan være med til at løbe penge ind til støtte for Danske Hospitalsklovne og samtidig have det sjovt sammen.

- Vi starter med registrering klokken 16.30, og alle får en klovnenæse. Det sjove er, at alle skal løbe rundt med en klovnenæse. Det tager 10-15 minutter at løbe de to ruter igennem. Det er et familieløb og et børneløb mest i sjov for at støtte de danske hospitalsklovne, fortæller handelschef Lars Bisgaard.

Det går ikke ud på at komme først, og der tages ikke tid. Der er fælles opvarmning klokken 17.20, og løbet starter klokken 17.30.

- Der bliver også nogle sjove udfordringer på ruten, som alle kan klare, fortæller Lars Bisgaard, der også håber, at nogle af deltagerne vil møde op klædt ud som klovn.

Der er 87 tilmeldte til klovneløbet på forhånd, og mål er at nå op på 100. Man kan også tilmelde sig på selve dagen.

Senere på aftenen er der besøg af H.C. Andersen Paraden fra Odense, som kommer og sætter kulør på gaderne.

- Først er der et optog gennem byen, hvor H.C. Andersen går med 20, der er klædt ud som de figurer, der er i hans eventyr, og så er der optræden nede ved Sparekassen Vendsyssel, hvor de synger og der bliver læst op, fortæller Lars Bisgaard.

Paraden begynder klokken 19, og optrædenen er klokken 20 på Arkadetorvet.

Det er skuespiller Torben Iversen, der er klædt ud som H.C. Andersen.

- De har mere end 30 års erfaring og har mere end 7000 forestillinger bag sig og har også været i USA, oplyser Lars Bisgaard.

Byens butikker har åbent til klokken 22, og der er også besøg af mange foreninger, der kommer og laver noget i gaderne.

Der bliver også lavet et sted med street food foran Spar Nord, hvor man kan købe forskelligt mad - blandt andet fra madvognen Little Donkey, der har mexicansk med med, sandwich fra Brønderslev Hallen og fra foreningen From Heart to Hand, der serverer afrikansk mad. Der bliver også musik.

- Der er lagt op til, at folk kan komme ned og spise og handle og kigge i gaderne og opleve sjov med Klovneløbet og H.C. Andersen, opsummerer Lars Bisgaard - som også har en opfordring:

- Vi lukker gaderne af og afspærrer Bredgade og Algade for trafik, og det vil vi gerne have, at folk respekterer. Man skal være opmærksom på, at man risikerer en parkeringsbøde.

- Desværre har vi oplevet de seneste gange, at nogle kører forbi vores afspærringer, og der kan ske en ulykke, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...