Generelt fald på godt ni procent i CO2-udledning i Brønderslev Kommune, men det går den forkerte vej, når det gælder kørsel på ældreområdet

BRØNDERSLEV: Politikerne kan få sved på panden alt efter om de kommunale talkolonner ender med røde eller sorte tal - men en gang i mellem er tallene også grønne, og det kan nok fremtvinge et lille smil:

I hvert fald kan politikerne i Brønderslev Byråd glæde sig over resultatet i den klimarapport, de netop har fået præsenteret.

Fra 2009 har man deltaget i Dansk Naturfredningsforenings kampagne ”klimakommune”, og den seneste årsrapport viser, at kommunen fra 2018 til 2019 har reduceret sin CO2-udledning med 9,2 procent.

Aftalen opererer ellers med, at man ”kun” skal skære to procent af CO2-udledningen årligt frem til 2025.

Det er blandt andet via energiforbedringer i bygnings-massen, at det er lykkedes at sætte et mindre klima-aftryk, men selv om der er meget at glæde sig over - også når det gælder en faldende CO2-udledning i det ellers så brændstoftunge Vej & Park - så vokser træerne ikke ind i himlen.

C02-udledningen for ansattes kørsel på ældreområdet er eksempelvis steget med godt 40 procent fra 2018 til 2019.

Byrådet tager rapporten til efterretning med den tilføjelse, at der skal være fokus på områder, hvor der er stigninger i CO2.

Det hører i øvrigt også med til historien, at reduktionen på godt ni procent også er hjulpet på vej af, at der har været godt vejr. tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...