GENERALFORSAMLING: Formand Trine Dolbak kunne se tilbage på et 2019 med medlemsfremgang, mange aktiviteter og stor opbakning til at få julelys op

Brønderslev Handel har holdt generalforsamling, og der deltog folk fra de forskellige butikker til mødet, som foregik i Brønderslev Hallerne.

Formand Trine Dolbak aflagde beretning og indledte med at notere sig, at det var lidt specielt at skulle aflægge beretning om 2019 så langt inde i 2020. Det skete som følge af, at corona har udsat generalforsamlingen.

- 2019 var et år, hvor vi fik rigtige mange nye medlemmer. Det er dejligt at se nye handlende støtte op om byen og gøre det til en god handelsby, sagde hun og roste handelschef Lars Bisgaard Andreasen for at lave det benarbejde.

Hun hæftede sig også ved, at det ved fælles hjælp lykkedes at få julebelysningen op i Brønderslev i 2019.

- Det var en udfordring med julebelysningen. Det er et stort arbejde at få det sat op, fortalte Trine Dolbak, der er stolt over, at det lykkedes.

Det skete det, at Brønderslev Kommune satte tilskuddet til julelyset ned, og dermed skulle der ske noget nyt. Men det lykkedes altså at få julebelysningen op i Brønderslev alligevel.

- Vi prøver, om det kan lykkes igen i 2020 med julelys, sagde Trine Dolbak.

Trine Dolbak betegnede i sin beretning også Brønderslev som en by i udvikling.

- Vi ser frem til, at Banegårdspladsen skyder op med nye boliger.

Stor opbakning

Trine Dolbak fortalte også, at man har gjort meget for at lave lokale kampagner, og så bemærkede hun, at der har været mange velbesøgte arrangementer, herunder en H. C. Andersen aften og arrangementer med Danmark for Målene med bæredygtighed som tema.

- Go’ Aften Brønderslev har også været en stor succes med stor opbakning, konstaterede formanden.

Hun kom også ind på 2020, hvor coronaen satte ind og prægede butikkerne. Her har formanden oplevet, at butikkerne har haft god effekt med udbringning.

- Jeg tror, vi kom godt igennem det som by. Vi stod sammen. Borgerne gjorde også en stor del og var gode til at komme ned og støtte os, sagde Trine Dolbak.

Hun kunne også fortælle, at der er 160.000 kroner på vej som en håndsrækning fra Brønderslev Kommune.

Der var nogle spørgsmål til beretningen. Jes Jacob fra Brønderslev Hallerne pegede på en COWI undersøgelse om detailhandlen, hvor Brønderslev har haft tilbagegang i 2018.

- Hvad gør man for, at den afvikling, COWI beskriver, bliver til udvikling?, spurgte han bestyrelsen.

Trine Dolbak svarede, at man gør meget for at gøre opmærksom på byen via de sociale medier. Og næstformand Nikolai Sthyr-Nielsen pegede på, at man har haft en delgation i Ikast for at lære nyt, ligesom man samarbejder med flere parter, herunder grundejere i byen.

Christina Blach, Blach & Co., bemærkede, at man har annonceret i turistområder i år og har oplevet langt flere turister i byen end sidste år.

Og handelschef Lars Bisgaard Andreasen fortalte, at man gør meget for at få flere medlemmer i Brønderslev Handel.

- Vi forsøger at få en medlemsbase som gør, at vi bliver stærkere, sagde han og pegede også på, at man er aktiv, når et lokale bliver tomt og arbejder på at få nye ting i gang.

Fokus på julelys

Søren Flodgaard, Føtex, spurgte ind til julebelysningen.

- Det var lækkert, at I tog bolden og fik den driblet i mål. Har I stadig bolden?, spurgte han.

- Ja, det er ikke andre, konstaterede Trine Dolbak.

- Vi må forsøge at få noget op at stå igen. Vi når ikke samme beløb i år, og det er ikke sikkert, der bliver kæder i træerne i år, det er dét, der koster penge, sagde hun.

Sidste år lavede Brønderslev Handel en indsamling, hvor også mange private bidrog.

Anette Drivsholm fra Spar Nord bemærkede, at det meget store arbejde sidste år resulterede i en rigtig god afslutning.

- Virkelig mange støttede op, både privatpersoner og virksomheder, sagde hun.

Lars Bisgaard Andreasen fortalte, at situationen er, at kommunen giver et beløb per indbygger.

Efter beretningen blev regnskabet godkendt. Her havde man vendt et underskud på 28.000 kroner i 2018 til et overskud i 2019 på 5.000 kroner. Regnskabet blev godkendt.

Tre personer var på valg til bestyrelsen. Morten Brix fra Kop og Kande ønskede ikke genvalg og trådte ud.

Nikola Sthyr-Nielsen fra Støj og Christian Agerbæk fra Advokathus Nord modtog genvalg, mens Stine Binder fra Osteklokken blev nyvalgt til bestyrelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...