Naturvejleder Knud Andersen fortalte og viste, hvad man kan finde og fange

BRØNDERSLEV: Da naturvejleder Knud Andersen søndag indbød alle interesserede til fangst i brændingen blev fangsten rigtig god.

Deltagerne mødte frem ved Brønderslev Kommunes feriekoloni i Munkens Klit, og efter en kort introduktion i kunsten at bruge en rejehov begav deltagerne sig forventningsfulde ned på stranden og fiskeriet gik i gang.

Vejret kunne ikke være bedre. En svag østenvind og strålende solskin gjorde at alle, store som små, nød at komme ud i vandet. Og efter et par minutter blev den første fangst bragt i land. Store og sprællende hesterejer, fladfisk i ministørrelse, både pighvar, skrubber og rødspætter, det hele blev anbragt i hvide fotobakker fyldt med vand til nærmere studier.

Til sidst blev en pæn portion hesterejer sorteret fra til kogning. Både hesterejer og fladfisk fik en naturlig forklaring med på vejen, og Knud Andersen demonstrerede, hvordan brændingens dyreliv på snedig vis gravede sig ned i sandet, perfekt camoufleret, og med øjnene over sandet.

Fangsten blev forsigtigt genudsat i deres rette element, mens hesterejerne blev bragt op på feriekoloniens bålplads, hvor de blev kogt.

Mens rejerne blev kogt, fortalte Knud Andersen om og viste mange af de spændende ting, som havet skyller op til os. Ægkapsler af rødhaj, rokke og konksnegle blev demonstreret. Konksnegle er kendt for som små, at æde deres søskende, så de mætte kan begynde deres liv på havbunden.

Da rejerne var kogt, nød alle deltagerne den unikke smag og undrede sig over at langt de fleste danskere ikke spiser hesterejer, mens de længere sydpå i Europa betragtes som en stor og dyr delikatesse.

Efter et par spændende og lærerige timer tog deltagerne hjem, flere med planer om, at anskaffe sig en rejehov inden næste besøg på stranden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...