Folk handlede, spiste, løb legehelteløb, hyggede, hørte musik og gik heltemarch i Brønderslev midtby

BRØNDERSLEV: Onsdag aften op til Kristi himmelfartsferien var der Go’ Aften Brønderslev, hvor byens butikker havde åbent til klokken 22, og der var forskellige aktiviteter i bymidten.

En af dem var en heltemarch, hvor et optog ført an af handelschef Lars Bisgaard i heltemaske og heltekappe, efterfulgt af tre fanebærere, Brønderslev Harmoniorkester og børn med heltekapper og masker på, gik en rute rundt i midtbyen.

Tidligere på aftenen havde der været et legehelteløb med korte ruter med opgaver på vejen, som Brønderslev Handel havde lavet sammen med Børneulykkesfonden, og der deltog 86 børn og voksne.

- Det er allerførste gang, vi laver det, og jeg havde det lidt sådan - kan man få det op at stå, vil der komme nok?, fortæller handelschef Lars Bisgaard, der havde håbet på at komme over 60.

Så med de 86 var alt godt.

- Vi var ovenud tilfredse, og hvis Børneulykkesfonden kommer med et lignende arrangement næste år, er vi med på den, siger Lars Bisgaard, der melder om gode reaktioner fra deltagerne.

- Forældre og børn syntes, det var hammerskægt, at det ikke handlede om at komme først, men om at hygge sig og se lidt skæg ud sammen.

Målet med løbet var både at tjene penge ind til Børneulykkesfondens legehelte, der leger med børn, der er indlagt på sygehusene, og så ville man gerne fremhæve de positive ting ved Brønderslev og havde derfor efterlyst indstillinger af lokale helte, som skulle gå med i heltemarchen. Dem var der kommet 12 af.

Udover de åbne butikker havde folk også mulighed for at spise flere steder, blandt andet bød BI’s Venner på pattegris i et telt i Algade.

Der var også musikalsk underholdning, det foregik i Mejlstedgade, hvor Brønderslev Kulturskole stillede med et band af unge mennesker, der blandt andet spillede ””Baby you can drive my car” og ”Born to be wild” og blev klappet af af folk, der var stoppet op i gaden for at lytte.

Lars Bisgaard var ved arrangementets afslutning tilfreds med interessen og antallet af folk i byen.

- Det har været super fint, og der var fuldt ud lige så mange mennesker i gaden, som der plejer at være til vores arrangementer. Vejret var okay, men sidste år var vejret kanont, og der gik man i shorts, så er folk mere udenfor og sidder og spiser. Når der bliver koldt, er de inde i butikkerne, og det er også godt. Det vigtigste er, at der ikke stormer en pelikan og at der er tørvejr, mener Lars Bisgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...